תקלה טכנית שהחלה בשעות הבוקר (שני) במהלך תחזוקת מערכות המחשוב גרמה להפסקה זמנית של תהליך הצ'ק-אין בנמל התעופה בן גוריון - באחד הימים הכי עמוסים של השבוע. בשיא עונת הקיץ, צפויים לעבור היום כ-69,700 נוסעים ב-417 טיסות בינלאומיות בנתב"ג.
הנוסעים הגיעו לשדה התעופה וגילו שאין אפשרות לעשות צ'ק-אין, מה שיצר תורים ארוכים וכאוס רב. מתוך הנוסעים, כ-35,000 אמורים לצאת היום בטיסות בינלאומיות, ועוד כ-34,700 נוסעים צפויים להיכנס לישראל.
נכון לעכשיו, הצ'ק-אין חזר לפעול לסירוגין ותנועת הנוסעים שבה לזרום, אך ייתכנו עומסים ועיכובים משמעותיים בשעות הקרובות. צוותי רשות שדות התעופה פועלים במרץ כדי לפתור את הבעיה באופן מלא ולהשיב את הפעילות לסדרה המלאה.
כל זה מגיע אחרי שעובדי שירותי הקרקע בנתב"ג פתחו בלילה שבין חמישי לשישי ב"שביתה איטלקית" וסרבו לפרוק ולהעמיס מזוודות של נוסעים. השביתה נובעת כחלק ממחאה ארוכה על תנאי השכר ומחסור בכוח אדם. בעקבות כך, נוסעים רבים לא קבלו את המזוודות שלהן בזמן וטיסות יצאו באיחור.
על העיכובים בשישי בבוקר, הגיבו ברש"ת שהם עובדים בשיתוף פעולה עם העובדים ואין מדובר בשביתה. "לאור העומס, אנחנו פועלים על מנת לפתור את הסוגיה בהקדם, מתנצלים בפני הנוסעים על העיכובים".