נמאס לכם מאותם מקומות צפויים? נאפה עולה הון, טוסקנה צפופה בתיירים ושמפיין כבר לא מפתיע אף אחד. הזמן לגלות את יעדי היין שמציעים חוויות לא פחות מרהיבות - ולעתים אפילו יותר אותנטיות.
שכחו מקליפורניה ומהמחירים המטורפים שלה. בצפון מדינת ניו יורק יש אזור יין שמתמחה בדברים שקליפורניה לא יכולה לעשות: יינות של אקלים קר. הריזלינג כאן מתחרה בגרמניה, הפינו נואר עדין ואלגנטי, והקברנה פרנק מביא משהו חדש לגמרי. האזור הזה לא רק יותר זול - הוא גם פחות מנופח ויותר אותנטי. המקומיים כאן עושים יין בגלל שהם אוהבים אותו, לא בגלל שזה אופנתי.
אם בורגון יקר מדי ובורדו נשמע משעמם, יורה (ז'ורה) זה המקום שלכם. האזור הקטן הזה בצרפת מייצר יינות שונים מכל מה שאתם מכירים, עם זנים מקומיים וטכניקות עתיקות שנשמרו במשך מאות שנים. הכוכב כאן הוא ווין ז’ון (היין הצהוב), יין לבן שמבשיל במרתפים במשך שנים ומפתח טעמים של אגוזים ותבלינים. זה לא יין לכל אחד, אבל אם אתם מחפשים משהו שיזעזע לכם את הראש - זה המקום.
למה דווקא עכשיו?
כל היעדים האלה עדיין לא “התגלו” לגמרי, מה שאומר מחירים נוחים, פחות תיירים ויותר אותנטיות. אבל זה לא יישאר כך לעד. כמו שקרה לנאפה ולטוסקנה, גם המקומות האלה יתייקרו ויהפכו למיינסטרים. אז אם אתם באמת אוהבי יין שמחפשים חוויות חדשות, זה הזמן לתכנן את הטיול הבא.