בתקופה שבה תעשיית המלונאות הישראלית מתמודדת עם אתגרים כבדים בגזרת התיירות הנכנסת, רשת ג'ייקוב עושה מהלך נועז: השקעה של 35 מיליון שקל בשני נכסים שמייצגים מגמה מעניינת בשוק הישראלי.
במהלך השבועות האחרונים רכשה הרשת שני מלונות שונים לחלוטין בדפוס שלהם - מלון אוהלו על שפת הכנרת ומתחם מצפה רמון (לשעבר סלינה). המהלך מעיד על שינוי באסטרטגיה: במקום להתמקד רק ברכישת נכסים עירוניים או ספא, הרשת פונה לחוויות טבע וטיולים.
הימור על הישראלים
המהלך מגיע בתזמון מעניין. בעוד רשתות מלונות כבר שנתיים מתמודדות עם אפס תיירים זרים, רשת ג'ייקוב משקיעה במגזר שמתבסס בעיקר על נוסעים ישראליים. ג'ייקוב מצפה רמון, שכולל 32 חדרים ו-12 אוהלי גלמפינג, מייצג בדיוק את מה שישראלים מחפשים השנה - חוויית נופש קרובה לבית עם טעם של הרפתקה.
גם ההשקעה הגדולה במלון אוהלו כנרת מספרת סיפור דומה. השיפוץ בהיקף של 35 מיליון שקל כולל הוספת 12 חדרים, בריכת שחייה גדולה וספא מפואר - כולם מיועדים לקהל המקומי שמחפש חופשה איכותית ללא טיסות לחו"ל.
השאלה היא האם זו התחלה של מגמה רחבה יותר בענף המלונאות הישראלי. בעוד חברות תעופה רבות עדיין לא חזרו לישראל ומלונות בתל אביב נאבקים בתפוסות נמוכות, האם העתיד של התיירות הישראלית נמצא בטבע ובחוויות אותנטיות?
רשת ג'ייקוב, שהחלה לפעול ב-2013 ומונה כעת תשעה מלונות מאילת ועד רמת הגולן, נראית כמו מקרה מבחן מעניין לשאלה הזו. ההשקעה הכבדה בשני הנכסים החדשים תראה האם הניחוש שלה על צרכי השוק הישראלי מדויק.