אחרי ההודעה של וויז אייר: ישראייר מכריזה מלחמה נגד מירי רגב

יום אחרי הודעת וויז אייר על הקמת בסיס בישראל עם 10 מטוסים, ישראייר תוקפת: "שרת התחבורה מעניקה ל-Wizz Air עדיפות לא הוגנת". במקביל, ישראייר מודיעה על רכישת מטוסים ב-80 מיליון דולר ופתיחת קווים לאסיה

מיטל שרעבי צילום: פרטי
מירי רגב
מירי רגב | צילום: פלאש 90
3
גלריה

שרת התחבורה רגב אמרה אתמול: “אנו מחויבים להורדת מחירים, להגדלת המושבים ולשיפור השירות. הדרך להורדת יוקר המחיה עוברת בהגברת התחרות - אך נעשה זאת תוך שמירה על החברות הישראליות ועל העובדים. זה לא סוד שחברות התעופה הישראליות הפקיעו מחירים ברגעים הקשים של החברה הישראלית".

היום (שישי) פרסמה ישראייר הודעה חריפה, שבה היא תוקפת את רגב על מה שהיא מכנה “עדיפות לא הוגנת” ל-Wizz Air. "אנחנו לא מפחדים מתחרות, אנחנו נלחמים על הגינות. על שוויון. על עתיד התעופה הישראלית ועובדיה”, נכתב בהודעה. "המדיניות המוצעת כיום על ידי שרת התחבורה יוצרת פערים לא מוצדקים בין חברות ישראליות לחברות זרות".

עיקר המחלוקת: Wizz Air תזכה לסלוטים שהתפנו בעקבות עזיבת חברות זרות במהלך המלחמה - מה שעלול ליצור יתרון לא הוגן לחברה זרה. ישראייר מציינת שכיום Wizz Air מקבלת פי שלושה סלוטים מישראייר, אף שישראייר מטיסה יותר נוסעים ממנה ופועלת בקו לאילת.

מטוס של ישראייר
מטוס של ישראייר | צילום: יח''צ

החברה קוראת לשרת התחבורה לתקן את העיוותים: תנאים שווים בהעסקת צוותי אוויר וקרקע זרים בנתב”ג; חלוקת סלוטים הוגנת בטרמינל 1 על פי גודל החברה; הוזלה משמעותית באגרות ובהיטלים בנתב”ג; רפורמה אמתית בביטחון התעופה הישראלית.

"לא ייתכן שהמדינה תעודד את אזרחיה לטוס בחברות זרות, ותדרוש מהחברות הישראליות סטנדרטים ביטחוניים שונים על חשבון החברות הישראליות", נכתב בהודעה.

wizz air
wizz air | צילום: יח''צ

לצד המתקפה, ישראייר מודיעה על מהלך אסטרטגי משמעותי שיצא לדרך אתמול בהנחיית דירקטוריון החברה: רכישת מטוסי Airbus A330 רחבי-גוף. הדירקטוריון אישר פתיחת משא ומתן לרכישת שני מטוסים בעלות של כ-80 מיליון דולר.

תגיות:
תיירות
/
ישראייר
/
wizz air
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף