עיר תענוגות: ביקור במונטובאן שכולו ניחוח צרפתי

הכפר הציורי רוקפור שבמערותיו מבשילים את הגבינה המפורסמת, בית הקפה הצהוב של ואן גוך ומסעדות וחנויות בין הלגונה לים התיכון

מאיר בלייך צילום: ללא
כיכר הרוטונד, אקס אן פרובנס
כיכר הרוטונד, אקס אן פרובנס | צילום: תלמה אדמון
3
גלריה

מקורותיו של נהר הטארן, החובר לנהר הגרון בטולוז שמרוחקת 30 קילומטרים ממונטובאן, הם בהרי חבל לנגדוק־רוסיון, ובדרכו הוא יוצר קניון שמעליו עוברת האוטוסטרדה A75 (מפריז למונפליה) על גשר ויאדוק מילו, שהוא הגשר הגבוה בתבל (343 מטרים) ונמתח על שבעה עמודים לאורך 2.46 קילומטרים. הגשר, שבתכנונו השתתף האדריכל נורמן פוסטר, נחנך ב־2004 והוא אתר תיירות בפני עצמו.



בקצה הדרך, על חוף הים, ממוקמת העיירה סנט מאריה דה לה מר כשחלק ממנה פרוש בין הלגונה לים. העיירה מטופחת, בתיה בני שתי הקומות צבועים לבן, והסמטאות גדושות בחנויות ובמסעדות. על טיילת החוף, בקרבת המרינה, מצאנו זירה פעילה למלחמת שוורים. הכנסייה עם מגדל הפעמונים המשולש שופצה, וכיכרותיה של העיירה מעוטרות בפסלי שוורים ובוקרים. זאת עיירת תיירות מובהקת עם מגרשי חניה לרוב, כשמרבית אורחיה נעים בין המסעדות לחוף הים החולי. לנו היא הזכירה את שארם א־שייח'.

תגיות:
תיירות
/
מונטובאן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף