סא"ל בחיל האוויר יפסיק להתנדב למילואים בגלל הרפורמה: "זה רק קצה הקרחון"

סא"ל אליאב טל, נווט קרב לשעבר שמשרת ביחידה לשיתוף פעולה, הודיע למפקדיו כי לא יגיע יותר למילואים. בראיון מיוחד למעריב הוא מסביר: "אם לא נעשה מעשה עכשיו - זה יהיה מאוחר מדי בהמשך"

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
סא"ל אליאב טל
סא"ל אליאב טל | צילום: צילום פרטי

״החלטנו להתאחד ולכתוב את המכתב, כי אנחנו מרגישים שסובבו אותנו ועשו לנו את שיטת הסלמי, ומה שחששנו ממנו קורה עכשיו. חשוב לי מאוד שיהיה ברור שאני לא חושב שמישהו צריך להתייעץ איתי או שהממשלה צריכה לשמוע את דעתו של כל אחד. דעתי אינה נחשבת יותר ממישהו אחר וזו ממש לא הכוונה", הוא מסביר בפתח דבריו. "הכוונה היא שאני חושב שמה שהממשלה עושה זה שהיא מסירה את החוזה בין משרתי המילואים, כמוני, מתנדב בשירות מילואים פעיל, ולכן אני לא מסרב ולא מבצע שום פעולה אחרת מלבד זה, אני פשוט מפסיק את ההתנדבות שלי".

"בצער רב גם עדכנתי את המפקדים הסדירים שלי וגם את המפקדים שלי במילואים שהחלטתי לסיים את השירות במילואים כבר עכשיו", מוסיף סא"ל טל. "בצער רב זה מה שאני נאלץ לעשות, כי בלי סיסמאות ישראל מאבדת את היסודות הדמוקרטיים שלה".

בפברואר האחרון הודיע כבר אז אליאב למפקדיו כי הוא מסיים את שירות המילואים שלו, אבל לאחר פיטורי שר הביטחון גלנט ועצירת המהפכה המשפטית, חודש לאחר מכן, הוא חזר לשירות מילואים והספיק מאז להתייצב במילואים לשישה ימים, כולל התרגיל האחרון, שהתרחש לפני שלושה שבועות. "לא רק עדכנתי שאני חוזר, אלא באתי. השתתפתי בתרגילים ועשיתי את מה שאני רגיל לעשות כמו שעשיתי ב-15 השנים האחרונות", הוא מציין.

מחאה מול ביתו של יריב לוין. באדיבות מחאת המילואימניקים אחים לנשק | צילום: מחאת המילואימניקים אחים לנשק

אליאב מציין בנוסף כי "רוב הקולות שאני שומע זה בעניין של האם זו עמדה פוליטית של ימין ושמאל, ואני עונה שלא. את רוב השירות שלי עשיתי תחת ממשלות ימין ואף פעם לא היה לי בעייתי, ואני לא חושב שזה צריך להיות. אני חושב שמה שקורה פה היום זה לא ימין ושמאל, זה עניין של נקודת מבט של המדינה שלנו ולאן היא הולכת. אני נוטה להסכים איתך שאם יהיה צד אחר שיבוא ויגיד 'זה מבחינתי קו אדום, כמו דמוקרטיה'. יהיה לי קשה להתמודד איתו, אני אנסה לשכנע אותו. אבל יש כאן מורכבות גדולה מאוד שאנחנו מבינים את הבעייתיות שבה ויכול להיות שאנחנו פותחים תיבת פנדורה שאנחנו לא יודעים איך היא תסגר. אבל אני מרגיש שאין היום ברירה אחרת בגלל המצב".

תגיות:
מילואימניקים
/
הרפורמה במערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף