"משרד האוצר אינו מקדם את המשא ומתן בתום לב, אלא מורח את הזמן", מסרו הערב (שני) בהסתדרות המורים. "בעוד הם יושבים עם נציגי הסתדרות המורים בפגישה, פקידים אחרים עסוקים בהכנת הבקשות לצווי מניעה נגד השביתה המתוכננת ביום ראשון הקרוב בפתיחת שנת הלימודים".
יפה בן דויד, מזכ"לית הסתדרות המורים, התייחסה לקשיים במשא ומתן ואמרה כי "לא ניתן לאף גורם להתייחס ככה לעובדי הוראה, שהם חוד החנית של עובדי המדינה. עם כל הכבוד ויש לנו הרבה כבוד לפקידי האוצר, גם הם מחויבים לפעול לפי הסכמים וחוקי המדינה. אף פקיד לא נמצא מעל החוק. אנחנו לא מפחדים להילחם על זכויות עובדי הוראה ונעשה זאת בכל דרך שנוכל. איפה ראש הממשלה, למה הוא לא דואג ששנת הלימודים תפתח?".
מנגד, באוצר מבהירים כי "למרות ההצעות הרבות שהוגשו בימים האחרונים להסתדרות המורים, נקלע המשא ומתן למבוי סתום. מתוך דאגה לתלמידים ולציבור ההורים, נערכת המדינה להגשת צווי מניעה על מנת להבטיח את פתיחת שנת הלימודים כסדרה. יחד עם זאת, במשרד האוצר משוכנעים כי רצון טוב של הסתדרות המורים, והבנת המציאות הכלכלית בשעה זו, יבטיחו הגעה להסכמות בימים הקרובים".
האיומים בשביתה נעשים על רקע כמה סכסוכי עבודה בהם: ימי פנסיה, הרפורמה בחינוך המיוחד, מורות נודדות ומנהלי מרכזי מחוננים. בהסתדרות מסבירים כי משרד החינוך מבקש ליישם רפורמה בחינוך המיוחד כפיילוט במחוז צפון ללא היערכות ראויה וללא שיתוף פעולה. בנושא הפנסיה - דרישת ההסתדרות היא נוסחה קלה לחישוב שתהיה נגזרת מהמשכורת האחרונה. עוד הבהירו בהסתדרות המורים כי בנושא המורות הנודדות - הן נדרשות לעבוד עם תלמידים רבים ולא מקבלות את תנאי העבודה שלהם הן זכאיות. בנוגע למנהלי מרכזי מחוננים - לדברי ההסתדרות, בחודש מרץ 19' הגיעו להסכמות בנושא אך עד כה לא קיבלו טיוטת הסכם להתייחסות.
בפרקליטות התייחסו לסכסוכי העבודה עליהם הכריז הארגון וכתבו כי "אין לארגון המורים זכות להעלות דרישות כלכליות חדשות, אין חובת קיום מו"מ עם הארגון להשגת הסכם קיבוצי חדש עד לשנת 2022 וכאשר אין חדש תחת השמש, אין להתפלא שהודעות הסכסוך חסרות תוכן ממשי, או פירוט קונקרטי ומשמשות כאמתלה בלבד לאיום בנקיטת אמצעים ארגוניים שתכליתם לוטה בערפל".
על עיתוי השביתה, לפני הבחירות לכנסת, נכתב כי "עולה החשש שהארגון מבקש לנצל את התקופה שלפני הבחירות כדי לנסות להשיג הישגים בדרכים שאינן עולות בקנה אחד עם הדרך המקובלת בניהול יחסי עבודה וסכסוכים קיבוציים".