ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (שישי) דיון הערכת מצב לבחינת פתיחת מערכת החינוך. בדיון השתתפו: שר החינוך, שר הפנים, שר העבודה והרווחה, שר הבריאות שר האוצר, ר׳ המל״ל, מ"מ מנכ"ל משרד רה״מ, מנכ״ל משרד החינוך, מנכ״ל משרד הבריאות, מנכ״ל משרד האוצר, ר׳ שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, המשנה לר׳ המל״ל וגורמים נוספים. במהלך השיחה נבחנו ההיערכות הלוגיסטית-מנהלתית של מערכת החינוך והרשויות, נתוני התחלואה העדכניים, ממצאי דו״ח גרטנר בנושא הדבקה בקרב ילדים ותמונת המצב במדינות נוספות.
משרד החינוך עדכן כי תהליך ההכנה של הרשויות וצוותי החינוך ובכלל זה קליטת התלמידים, יסתיים לכל המאוחר עד ליום שלישי הקרוב, ה-5 במאי.
עוד נקבע כי "בשבוע הקרוב יושלמו ההכנות הלוגיסטיות-מנהלתיות בפעוטונים ובגנים מתוך כוונה להחזיר אותם לפעילות ב-10 במאי, כאשר לפני כן תתקיים הערכת מצב בנושא. באשר לכיתות ד'-י' - יגובש מתווה לחזרה לפעילות כבר בחודש מאי ולא יאוחר מה-1 ביוני". בדיון הוחלט עוד כי הלימודים לא יוגדרו כחובה, למעט בחינות הבגרות, וכי משרד החינוך "נדרש לוודא במוסדות החינוך אמצעים שיבטיחו עמידה בתנאי ההגיינה והתברואה". כמו כן, ההחלטה צפויה להתעדכן בצו בריאות העם, על ידי מנכ"ל משרד הבריאות.
בתוך כך, התקבלה הצעתו של העבודה והרווחה אופיר אקוניס, לפיה מסגרות לידה עד גיל שלוש ייפתחו לכל המאוחר ב-10 במאי, כדי לספק לארגונים מספר ימי התארגנות לבקשתם. בנוסף ראש אגף תקציבים באוצר דיווח לשרים שנפתרה הסוגיה התקציבית מול מעונות היום והגנים הפרטיים. משרד הבריאות רצה בהתחלה לקבוע את ה-1 ביוני כתאריך החזרה הסופי, אך לבסוף לבקש השר אקוניס, הוחלט כי הלימודים יחזרו לכל המאוחר עד התאריך הזה, בתקווה לפני כן.
ילדי הגנים ותלמידי כיתות א'־ג' צפויים לשוב ביום ראשון לספסל הלימודים, תוך פיצולם לקבוצות קבועות בנות עד 15 תלמידים. הקבוצות תהיינה קבועות ותשמורנה על מרחק ביטחון זו מזו כדי למנוע סכנת הידבקות, כשמוסדות הלימוד יחוטאו ויאווררו תכופות. פעולות חיטוי כבר החלו השבוע לקראת החזרה ללימודים, וגם הורים נטלו בהן חלק. לעת עתה, ימשיכו תלמידי כיתות ד' ומעלה ללמוד באופן מקוון.
קבוצה נוספת של הורים שמוחים על החזרה לבתי הספר - הם הורים לילדים עם מחלות קשות, אשר מערכת החיסון שלהם חלשה והם בקבוצת סיכון. שיבת אחיהם או הוריהם ללימודים ולעבודה לא יכולה להתקיים מפאת חשש לבריאותם, והם טרם קיבלו מענה מותאם, אף שדרשו זאת משר החינוך. גם במגזר החרדי והערבי, שם שיעורי ההדבקה גבוהים, נרשמת כוונה נמוכה לשוב ללימודים. אתמול התקיימה ישיבה של ראשי הרשויות הערביות ובכירי המגזר, ובסיומה הוחלט כי החברה הערבית לא תחזור ללימודים ביום ראשון הקרוב.
בתוך כך, אתמול התקיימו מחאות גננות מול הכנסת בירושלים ובכיכר רבין בתל אביב. מאות מנהלות גני ילדים פרטיים מחו על החלטת משרד האוצר שלא לפצותן כלכלית על התקופה שבה הגנים היו סגורים, והתריעו מפני קריסה כלכלית. הגננות שהפגינו הודיעו כי לא יפתחו ביום ראשון אלפי גנים פרטיים ומשפחתונים של משרד העבודה והרווחה, וכי הן מסרבות להטיל את ההפסדים הכספיים על ציבור ההורים.
גם הגננות בגנים הפרטיים והציבוריים חוששות מפני הדבקה מחודשת. דורית חזן, יו"ר ארגון גננות מחנכות, אמרה כי לא התקבלו תשובות בהירות ממשרד הבריאות. "חלילה אם ילד אחד או גננת יידבקו, מדובר על 35 משפחות שייכנסו לסגר. המדינה תחזור אחורה - ואז כולם ישובו לסגר".