עיצומי המורים נמשכים: גם היום הלימודים יחלו ב־10:00

העיצומים יכללו את הגנים, בתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים בכל הארץ, בחינוך המיוחד הלימודים יתקיימו כרגיל. למרות הפגיעה בשגרת עבודתם, הורים רבים תומכים במורים

אליאב בטיטו צילום: בועז רובין
שביתה בבתי הספר
שביתה בבתי הספר | צילום: אבשלום ששוני

"התקציב של החינוך הוא יותר מהביטחון, הוא הכי גבוה שהיה אי־פעם. במערכת החינוך המרכיב הכי חשוב הוא איכות המורה - אם יש לך מורה טוב אתה יודע שתקבל תלמידים טובים שיוציאו את הציונים הכי גבוהים. השקעה במורים תביא לתחום אנשים טובים מהייטק, וזה לא יקרה עם הסכמים קיבוציים", אמר.

אביגדור ליברמן ב"שבתרבות" בבאר שבע, (צילום: באדיבות עיריית באר שבע) | צילום:

על אף הפגיעה הקשה בהם, יש הורים שדווקא תומכים במאבק. במכתב תמיכה שנשלח מטעם "הורים למען מורים", שהוציאה תנועת דרור ישראל, נכתב: "אנו, אמהות לילדים במערכת החינוך המייצגות מאות הורים, רוצות לומר בקול רם וברור: אנחנו עם המורים. התאכזבנו לשמוע את עמדת הנהגת ההורים הארצית שקראה למורים לא לשבות. עמדה זו לא מייצגת אותנו ואת כל החתומים על מכתב זה.

"אנחנו מצפות מהנהגות ההורים לעמוד לצד המורים במאבקם ולתמוך בזכותם לשבות. ההתמודדות עם שביתה כהורים אינה קלה וגורמת לשיבושים בסדר יומנו, אבל זה מחיר שאנחנו מוכנות לשלם בעבור עתיד החינוך לילדינו".

נעם אראלי, מיוזמות המכתב, אמרה ל"מעריב": "כאמא אני מוכנה לספוג את מחיר השביתה, גם כשזה פוגע בשגרת החיים שלי, בימי החופש שלי ובשעות הלימוד של הילדים שלי ובשגרה שלהם. אני מוכנה לספוג הכל כי אני אמא, וכאמא הילדים שלי חשובים יותר מכל. יותר מציון בשפה ויותר משעות עבודה. נכון, כואב לנו על שעות העבודה, אבל בשביל מה ובשביל מי אנחנו יוצאים לעבוד מלכתחילה אם לא בשביל לדאוג לטוב ביותר עבור הילדים שלנו?".

תגיות:
שביתה
/
מערכת החינוך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף