עוקפים את השביתה: אלו הערים שיפעילו את גני הילדים למרות העיצומים

כמה ערים, וביניהן ירושלים, אשקלון, קריית שמונה ואשקלון, הודיעו כי יפעילו את גני הילדים באמצעות סייעות כפתרון לשביתת הסתדרות המורים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הפגנת הסתדרות המורים על שכר עובדי מערכת החינוך (צילום: אבשלום ששוני) | צילום:

מנגד, יו"ר הסתדרות המעו"ף הודיע כי לא ייעשה שימוש בסייעות, על מנת לשבש את הצעדים הארגוניים של הסתדרות המורים. בהודעה שפרסם בפייסבוק כתב לסייעות: "אנו מעריכים ומוקירים את פועלכן ונמשיך להיאבק על זכויותיכן לשכר ומעמד של תומכות חינוך. לא ניתן לגורם כלשהו להפוך אתכן לקו המאסף של מערכת החינוך".

מזכ''לית הסתדרות המורים יפה בן דויד
מזכ''לית הסתדרות המורים יפה בן דויד | צילום: תומר נויברג

שר האוצר אביגדור ליברמן מסר כי "בעיצומו של המשא ומתן בחרה ההסתדרות בדרך הקלה של השבתת מערכת החינוך. לצד הדאגה לציבור המורים אנחנו חייבים לדאוג גם להורים ולתלמידים ולכן נממן החל מיום ראשון הקרוב פעילות קיץ בבתי הספר כך שהמשק יוכל להמשיך לפעול כסדרו. אני מודה לשלטון המקומי על שיתוף הפעולה בהובלת הצעד ההכרחי הזה".

בתחילת החודש פתחה ההסתדרות בסבב עיצומים, במסגרתו החלו הלימודים בגני הילדים, בתי הספר וחטיבות הביניים בשעה 10:00, כל יום במחוז אחר, כשהשיבושים הנרחבים נועדו להפעיל לחץ על משרד האוצר להגיע להסכם שכר עוד לפני סיום שנת הלימודים.

הפערים בנושא השכר נוגעים להעלאת התשלום למורה מתחיל, כשהסתדרות המורים דורשת כעשרת אלפים שקלים לחודש ומשרד האוצר מציע 8,200, וכן על חלוקת הכסף - באוצר מבקשים להעלות בעיקר את שכרם של המתחילים ולצמצם את הפער מהוותיקים, בעוד בן דויד עומדת על העלאה לכלל המורים. כמו כן, במשרד האוצר מבקשים לכלול את שינוי לוח החופשות והתמריצים למורים מצטיינים במו"מ הנוכחי ורואים זאת כתנאי להמשך השיחות, אך הסתדרות המורים מסרבת לכך, ומכנה את התנהלות האוצר "גרירת רגליים".

תגיות:
שביתה
/
מערכת החינוך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף