צילומי תדמית, רכבי פאר ולחיצות ידיים - חבילת ה-VIP של הצלב האדום בעזה

הצלב האדום, האחראי בעת הנוכחית על העברת החטופים מידי חמאס לישראל, כבר ידוע לשמצה בפי ישראלים ויהודים ברחבי העולם עוד מתקופת השואה, אך מה שניתן לראות בימים אלו ברצועת עזה - פשוט לא מתקבל על הדעת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
רכבי הצלב האדום מגיעים לאזור שחרור החטופים | צילום: רשתות ערביות

במאמר דעה חריף שפורסם ב-Daily Mail, מאשימים ארסן אוסטרובסקי ומארק גולדפדר (פרופסור למשפטים ומנכ"ל המרכז הלאומי להסברה יהודית) את הצלב האדום בכישלון חמור בטיפול בחטופים הישראלים.

הצוותים בסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי נפרדים מאלמה אברהם ובני משפחתה
הצוותים בסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי נפרדים מאלמה אברהם ובני משפחתה | צילום: דוברות סורוקה

הכותבים טוענים כי תפקידו של הארגון הצטמצם ל"נהג מונית" המעביר חטופים מחמאס לצה"ל, ואף גרוע מכך - לטענתם, סייע לתעמולת חמאס. הם מתארים כיצד מחבלי חמאס צולמו עומדים על רכבי הצלב האדום עם אקדחים ומצלמות, ונציגי הארגון נראו משתתפים בטקסי השחרור ואף לוחצים ידיים למחבלים.

המאמר מצביע על סטנדרטים כפולים: בעוד שהצלב האדום גינה את אופן שחרור המחבלים מישראל (למרות שנעשה בהתאם לחוק הבינלאומי), הארגון נמנע מלגנות את פשעי חמאס בעזה.

גלעד שליט שחרור
גלעד שליט שחרור | צילום: ארכיון דו''צ

בנוסף, הכותבים מאשימים את הארגון בהתעלמות מראיות לשימוש שיטתי של חמאס בבתי חולים ובאתרי האו"ם כבסיסי טרור.  במקום למלא את תפקידו ההומניטרי, טוענים הכותבים, הפך הארגון לשותף בתעמולת חמאס: מחבלים חמושים צולמו על רכבי הצלב האדום, נציגי הארגון השתתפו בטקסי שחרור ראוותניים, ואחד מהם אף נצפה לוחץ ידיים למחבל.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף