מנהיגי בריטניה, צרפת וגרמניה הכריזו ביום שישי בהצהרה משותפת כי "הקטסטרופה ההומניטרית" בעזה "חייבת להסתיים עכשיו" וכי "הגיע הזמן" שמלחמת ישראל נגד חמאס ברצועה תסתיים.
"אנו קוראים לממשלת ישראל להסיר מיידית את ההגבלות על זרימת הסיוע ולאפשר בדחיפות לאו"ם ולארגונים הומניטריים לא ממשלתיים לבצע את עבודתם כדי לפעול נגד הרעב", אמרו ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר, נשיא צרפת עמנואל מקרון וקנצלר גרמניה פרידריך מרץ בהצהרה משותפת שפרסמה ברלין.
אזעקות במרחבים ים המלח, ירושלים ויהודה ושומרון הופעלו בערב שישי בעקבות שיגור טיל מתימן על ידי החות'ים, שיורט בהצלחה על ידי מערכת חץ.
דוברות מד"א הודיעה כי לא התקבלו קריאות במוקד החירום 101 של מגן דוד אדום - לא על נפילות ולא על נפגעים. השיגור הגיע לאחר שבמהלך הלילה האחרון צה"ל יירט כטב"ם של החות'ים. שיגור נוסף של טיל יורט ביום שלישי האחרון.
מחבל חמוש בסכין ניסה לבצע ביום שישי סמוך לשעה 17:15 פיגוע דקירה בסמוך ליישוב שמעה שבחטיבת יהודה. לוחם הגמ״ר ששהה בנקודה ירה לעבר המחבל וניטרל אותו, אין נפגעים. כשעה וחצי מאוחר יותר, מחבל חמוש בסכין יידה אבנים לעבר שער הכניסה ביישוב מגדל עוז שבחטיבת עציון. המאבטח ששהה בנקודה זיהה את המחבל בעודו רץ לעבר השער, ירה לעברו וניטרל אותו. גם בתקרית הזו לא נרשמו נפגעים.
על פי צה"ל, בשלושת החודשים האחרונים, שבעה גדודי מילואים של חטיבות מנשה, אפרים, שומרון ויהודה, פעלו בגזרה למטרות הגנה על תושבי יהודה ושומרון וכעת מוחלפים על-ידי כוחות מחטיבת הצנחנים.
שתי טרגדיות בחופי ישראל תוך שעה: צנחן רחיפה כבן 50 נהרג לאחר שהתרסק למים מול חוף ארגמן בנתניה; גבר כבן 30 טבע למוות בחוף לא מוכרז בחדרה.
סמוך לשעה 18:45 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב שרון על גבר כבן 30 שטבע בחוף לא מוכרז בחדרה, סמוך לחוף הדייגים. לאחר פעולות החייאה, הפראמדיקים קבעו את מותו.
דיוויד איגנשיוס, הפרשן הבכיר של עיתון הוושינגטון פוסט הידוע במקורותיו האמינים בוושינגטון ובירושלים, חשף פרטים חדשים על הנזק שנגרם לתוכנית הגרעין האיראנית במהלך המלחמה עם ישראל. על פי הדיווח, התוכנית ספגה נזקים כה חמורים שהיא תהיה מנוטרלת לפחות שנה שלמה, וככל הנראה הרבה יותר. בנוסף, דווח כי בעת שהכריז טראמפ על הפסקת האש, ישראל כבר הייתה מוכנה לתקיפת מטרות שיפילו את משטר האייתולות באיראן.
מקור ישראלי בכיר מסר כי "איראן כבר אינה מדינת סף גרעינית". הוא הסביר שאיראן תזדקק כעת לפחות שנה עד שנתיים כדי לפתח נשק גרעיני מבצעי, ואת זה רק בהנחה שתצליח להסתיר את פעילותה מעיני הפיקוח הבינלאומי. איראן עדיין יכולה לנסות להדגים מכשיר גרעיני פרימיטיבי במהירות רבה יותר, אך ישראל כנראה תזהה כל הכנה לניסוי כזה ותוכל לתקוף ולהשבית אותו.
מחלקת המדינה של ארצות הברית אישרה אמש (שישי) מכירה אפשרית לצבא מצרים, הכוללת את מערכת טילי הקרקע-אוויר הלאומית המתקדמת NASAMS ותמיכה נלווית, בעלות מוערכת של 4.67 מיליארד דולר - כך על פי דיווחים באתרים ערביים ואירופאיים שונים. הסוכנות לשיתוף פעולה ביטחוני (DSCA) הודיעה לקונגרס על העסקה הפוטנציאלית.
NASAMS היא מערכת הגנה אווירית שפותחה על ידי ארצות הברית ונורווגיה, שנועדה לתת מענה נגד מטוסים עוינים, רחפנים וטילי שיוט. עובדי ממשל ארצות הברית וקבלנים מטעמם יספקו למצרים גם שירותי תמיכה הנדסיים, טכניים ולוגיסטיים כחלק מהעסקה הפוטנציאלית. "הצעת המכירה הזו תתמוך ביעדי מדיניות החוץ וביעדי הביטחון הלאומי של ארצות הברית, על ידי שיפור האבטחה של בעלת ברית מרכזית שאינה חברה בנאט"ו, המהווה כוח ליציבות פוליטית ולקדמה כלכלית במזרח התיכון", נכתב בהצהרת הסוכנות לשיתוף פעולה ביטחוני.
גורם בכיר בארגון הטרור חמאס חשף אתמול (שישי) כי נותרו שני נושאים מורכבים שמונעים השגת הסכם הפסקת אש ברצועת עזה, כך דווח ברשת CNN. לפי הדיווח, הנושא הראשון הוא עסקת החטופים והנושא השני הוא לוח הזמנים והמתכונת לנסיגת כוחות צה"ל מהרצועה.
הגורם הבכיר טען כי חמאס הגיש שתי הצעות מפורטות בנושאים אלה למתווכים, לפני שישראל החליטה להחזיר להתייעצויות את צוות המשא ומתן שלקח חלק במגעים בדוחא במהלך השבועות האחרונים. ישראל וארה"ב הביעו זעם על תשובת חמאס והאשימו אותו בניסיון להכשלת השיחות.