מ"סלטי שמיר" נמסר ל"מעריב אונליין", כי "בחברה יש הוראה שכל חומר מספק צריך להגיע עם תעודה ממעבדה חיצונית שהוא תקין. קיבלנו ביחד עם המשלוח בדיקת מעבדה מיקרוביולוגית חיצונית שעבדה עבור טחינת הנסיך, ואמרה שחומר הגלם תקין. בהמשך נשלח לסלטי שמיר מייל מטחינת הנסיך על חשד לסלמונלה במייל ביום רביעי האחרון".
"יש פה כמה דברים מוזרים", אמר הגורם בחברה: "ביום רביעי הגיע מייל ממנכ"ל טחינת הנסיך לסלטי שמיר שיש חשש לסלמונלה והתגלה אצל לקוחות, מה שהביא לכך שהם גילו את המקור ככל הנראה במפעל שלהם. הם שמעו על זה לראשונה ב-27.7, שזה שבועיים לפני שפנו אלינו. אנחנו דורשים תעודה ממעבדה חיצונית שחומר הגלם תקין והם גילו את זה מכל המפעלים. אנחנו עושים בדיקה מדגמית למוצרים ולא מצאנו סלמונלה, אבל ברגע שקיבלנו את המייל הזה עשינו ריקול כדי לא לקחת צ'אנסים".
שר הבריאות יעקב ליצמן התייחס היום בוועידת ישראל לרפואה, המתקיימת בירושלים לפרשה. "הנסיך ידע והיה חייב לדווח. הוא ידע, הוא לא גילה לשלושת המפעלים שלקחו ממנו את חומר הגלם, את הטחינה. שניים בדקו וגילו בעצמם, השלישי לא. זה שהמפעל ידע ולפחות שבועיים לא דיווח, זה עוול. בגלל זה משרד הבריאות הפסיק את הייצור שלו", אמר השר ודחה את הטענות כי היחס למפעל נובע מגזענות: "הם פשוט לא עשו דבר שהיו חייבים לעשות".
ליצמן הציע לשנות את התקן ןחייב חברות לדווח על בעיות גם אם המוצר לא יצא מהמפעל: "יש תקן שנותן למפעלים הכי גדולים לחסוך בירוקרטיה, שאם הם מוצאים תקלה הם לא צריכים לדווח אם המוצרים לא שווקו. יוניליוור לא היה חייב לדווח, הם היו צריכים למנוע שיווק והם חשבו שלא יצא. אבל הייתה רשלנות, ויצאו מוצרים. ההצעה שלי שגם אם יש תקן וגם אם אין תקן יהיו חייבים לדווח למשרד הבריאות. יכול להיות שנעשה דברים אחרים, אני לא איש מקצוע. זה יקשה על משרד הבריאות, אבל נתמודד עם זה. ביחד נשנה את התהליכים".
"מנכ"ל סלטי שמיר: "קיבלנו תעודת תקינות וכלן המשכנו לעבוד"
מנהל שירות המזון הארצי, אלי גורדון, אמר: "ב-7 באוגוסט התקבל דיווח ממעבדה מוכרת על ממצא חריג בטחינה. הבדיקה נעשתה בסמוך פחות קריטי מתי בעקבות הדיווח הגענו לטחינת הנסיך".
גיא: "ברגע שקיבלנו את ההודעה בערב והתייעצנו עם אלי גורדון, והחלטנו לבצע ריקול. בבוקר התחלנו להודיע לרשתות והרחבנו את הריקול כדי לא לבלבל את הציבור". המנכ"ל הוסיף: "אנחנו מבצעים בדיקות לכל המוצרים ומוצרים שעוברים בדיקות סלמונלה הם מוצרים שמכילים מוצרים מהחי - מיונז וביצים. אנחנו לא בודקים לסלמונלה את כל המוצרים. לכן הוחלט שנערוך בדיקות לסלמונלה גם אם זה מלווה בתעודה".
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, אמר בדיון כי"בכל אירועי הסלמונלה האחרונים לא ראינו חריגה בתחלואה. יש פה נתונים והתחלואה בסלמונלה נמוכה ממרבית מדינות אירופה. לדבריו, גם בכמות הריקולים בתחום המזון ישראל נמצאת במצב טוב. "אנחנו נמצאים בשבעה מקרים ל-100 אלף נפש, גרמניה נמצאת מעל 30 למאה אלף", אמר.