חברת יוניליוור מסרה כי בהמשך להודעה מאמש ולאחר שקיבלו הבוקר אישור סופי מהמעבדה החיצונית, "האריזות שיוצרו בסדרה זו נתונות בהסגר מלא מרגע ייצורן ולא יצאו לשיווק - החברה ביצעה בדיקה פיזית של המשטחים שבהסגר, כולל מדבקות הזיהוי שעליהם והתאמת המדבקות לתכולה. לאחר השלמת כלל הבדיקות, נמצא שכל האריזות שיוצרו בסדרת ייצור זו אכן נמצאות בהסגר והחל נוהל השמדה. השמדת האריזות תושלם בתחילת שבוע הבא. החברה מבהירה שכל המוצרים ששווקו ונמצאים על המדפים עברו בדיקות ובטוחים לצריכה".
עוד נמסר מהחברה כי "בעקבות האירוע שהתרחש לאחרונה במפעלנו בערד, הרחבנו את מערך הבקרה והפיקוח, זאת כדי לוודא ששום מוצר לא יגיע אל השוק בטרם קבלת תוצאות מעבדה מיקרוביאליות תקינות. החברה פועלת על פי הנחיות משרד הבריאות ועל פי הסטנדרטים המחמירים של יוניליוור העולמית, כדי להבטיח שכל מוצריה יגיעו למדפים לאחר בדיקות איכות קפדניות ושהם תקינים ובטוחים לצריכה".
פרטי הסדרה המיועדת להשמדה:
כריות נוגט 750 גר׳
ת. יצור - 18/09/16 – תוקף – 13/09/17- קו אריזה D
ת. יצור – 19/09/16 – תוקף – 14/09/17 - קו אריזה D
ת. יצור – 20/09/16- תוקף- 15/09/17 – קו אריזה D
איגוד רופאי בריאות הציבור התייחס לאירועי זיהום סלמונלה בפסי ייצור: "לאור הדיווחים בימים האחרונים על זיהום סלמונלה בפסי ייצור של מפעלים גדולים, איגוד רופאי בריאות הציבור שב ומדגיש כי ההגנה על בריאות הציבור בתחום בטיחות המזון מצריכה מצד אחד אחריות ושקיפות של יצרני המזון ומצד שני פיקוח ממלכתי יעיל השומר על בריאות הציבור בכל עת. הודעות מלאות ומוקדמות של חברות המזון לציבור תמנענה פגיעה באמון הציבור, בפרט אם נוצר מחסור זמני על המדפים, המעלה תהיות ושאלות באופן טבעי".
עוד מסר האיגוד כי "בראייה זאת, אנו מברכים על החמרת הפיקוח על בדיקות זיהום במזון בתקופה האחרונה, כולל ההנחיה החדשה של משרד הבריאות בנוגע לחובת הדיווח של כל המעבדות, כולל הפרטיות. חובת הדיווח חלה על כל ממצא של חיידקי סלמונלה וליסטריה הפתוגניים בכל שלב בייצור".