14 מדליות: הישגים מרשימים לנבחרת ישראל במדעים

מדינת ישראל ממשיכה להתפאר בהישגי נבחרות ישראל במדעים: באולימפיאדה הבינלאומית בכימיה ובאולימפיאדה האירופאית לבנות במדעי המחשב נבחרות ישראל הגיעו להישגים מרשימים

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
הצלחות מרשימות
הצלחות מרשימות | צילום: משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד

מדינת ישראל ממשיכה להתפאר בהישגי נבחרות ישראל במדעים: באולימפיאדה הבינלאומית בכימיה ובאולימפיאדה האירופאית לבנות במדעי המחשב נבחרות ישראל הגיעו להישגים מרשימים: 7 מדליות- 3 מדליות כסף ו- 4 מדליות ארד.

משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס מובילים את הכשרת נבחרות ישראל להשתתפות באולימפיאדות הבינלאומיות במדעים.

שר החינוך, יואב קיש: "אני מברך את התלמידות והתלמידים שלנו על הישגיהם המרשימים, שמעוררים בנו גאווה ומפיחים בנו תקווה. תלמידים ותלמידות אלה הם דור העתיד של מדינת ישראל, וההשקעה בהם היא השקעה בעתידה של מדינת ישראל".

מ"מ מנכ"ל משרד החינוך, מאיר שמעוני: "אני גאה בחברי הנבחרות שמעוררים בנו השראה עצומה ומעודדים תלמידות ותלמידים נוספים במערכת החינוך ללכת בעקבותיהם, להביא לידי ביטוי את היכולות שלהם ולצבור הישגים מרשימים בזירה הבינלאומית. זה המפתח להשגת מצוינות אישית ומימוש עצמי".

יו"ר מרכז מדעני העתיד, ירום אריאב: "ברכות לנבחרות ישראל במדעים, שהפגינו יכולות גבוהות באולימפיאדות הבינלאומיות והגיעו להישגים מרשימים ומשמחים. חברי הנבחרות מעניקים לנו הזדמנות פז לגאווה לאומית ולאופטימיות בכל הנוגע ליכולות ולכישורים יוצאי הדופן של הצעירות והצעירים בישראל".

מנכ"ל מרכז מדעני העתיד, אלי פריד: "הערכה רבה ותודה גדולה לנבחרות ישראל על הגאווה, שהן מסבות למדינת ישראל ועל הדוגמא מעוררת ההשראה, שמעניקים חבריה לכולנו. מרכז מדעני העתיד ימשיך לפעול בשותפות עם משרד החינוך והמוסדות האקדמיים להובלת הכשרה מתקדמת וכלים איכותיים, שיסייעו לדור העתיד להפוך לפורץ דרך בכל תחומי החיים".

פרופ' זאב גרוס, פרופסור בפקולטה לכימיה ע”ש שוליך וראש תוכניות הנוער לכימיה בטכניון: "החוויה של אולימפיאדה בין-לאומית, במתכונת לא מקוונת ובהשתתפות תלמידים מ-90 מדינות, הייתה מדהימה. התלמידים, בסיוע צוות המאמנים המסור, הצליחו להגשים את יכולותיהם באופן מיטבי, ועניין זה התבטא בזכייה של כל ארבעת חברי המשלחת במדליות. אני גאה בהם מאוד!".

פרופ’ משה לוינשטיין, המשנה לנשיא ויו”ר המרכז האוניברסיטאי לנוער והגב' שני מזרחי, מנהלת המרכז האוניברסיטאי לנוער באוניברסיטת בר-אילן: “ההישגים של תלמידות ישראל באולימפיאדה האירופאית במדעי המחשב הם מקור לגאווה לאומית. המרכז האוניברסיטאי לנוער באוניברסיטת בר-אילן גאה לקחת חלק בהכשרת נערות סקרניות וחכמות במקצועות העתיד של מדעי המחשב.  התלמידות מהוות מקור השראה ומשמשות דוגמא לנערות רבות שבתקווה ילכו בעקבותיהן למקצועות המדעים וייצגו את ישראל בכבוד גם בעתיד".

תגיות:
מדע
/
חינוך
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף