המטפלים הסיעודיים מזהירים: "20 אלף בעלי מוגבלויות יישארו בבית"

המטפלים הסיעודיים שלחו מכתב לשר האוצר והזהירו מפני שביתה במערך השירותים בקהילה לאנשים עם מוגבלות. לדבריהם, "ללא תוספת שכר, נשבית את כל המסגרות החל מחודש ספטמבר"

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
מטפלת סיעודית (אילוסטרציה)
מטפלת סיעודית (אילוסטרציה) | צילום: Shutterstock

המטפלים ציינו כי "לאור המשבר החמור של היעדר כוח אדם כאמור במסגרות אלה, ולאחר שכל פניותינו להעלאת שכר המטפלים והמדריכים לא נענו, אנו מודיעים על השבתת השירותים כפי שיפורט להלן. נציין שבמשך תקופה ארוכה אנו מתריעים על קריסת המסגרות, משתתפים בישיבות ומעבירים נתונים למשרד האוצר, מקיימים עימם סיורים בשטח על מנת שיראו את הקריסה במו עיניהם, אך עד כה אין כל תגובה מעשית מידם. אם לא יימצא תקציב מידי, קריסת השירותים תימשך, המסגרות תסגרנה מעצמן בשל היעדר צוות גם ללא השבתתן, ותיגרם פגיעה עמוקה וקשה באנשים".

לטענתם, "הארגונים, ובראשם אקים, איל״ן ואלו״ט, נאלצים להכריז על השבתה לאור מצוקת כוח האדם, כאשר כבר היום חסרים במערכת למעלה מ-33% מהמטפלים והמטפלות, שבורחים מהמערכת בשל שכרם הנמוך, הסכנה - סגירה של מסגרות רבות לצמיתות".

עוד ציינו: "הסכם השכר שנחתם בחודש אפריל האחרון בין משרד האוצר לבין ההסתדרות ביחס לשכר הסייעות במסגרת החינוך המיוחד כולל שיפור משמעותי ומבורך בשכר ובתנאי העסקתן. אולם המדריכים והמטפלים שעושים עבודה דומה, אך קשה יותר, במסגרות הדיור, התעסוקה ובהארכות היום בבתי הספר ובגני הילדים לאותם ילדים וכן לאנשים בוגרים, במסגרות שבפיקוח מנהל המוגבלויות במשרד הרווחה, לא נכללו בהסכם זה, דבר שמוביל לנטישה של המסגרות ומעבר לתפקידים בהם השכר גבוה יותר".

על פי המכתב שנשלח לשרים ולחברי הכנסת, כך מתכננים המטפלים הסיעודיים לקיים את השביתה: במרכזי היום לבוגרים במצד סיעודי וטיפולי מגיל 21 ובמרכזי התעסוקה לא ייקלטו אנשים חדשים. כמו כן, בצהרונים, הארכות היום והמועדוניות לילדים עם מוגבלות בבתי הספר לא יקלטו ילדים חדשים, כך שהילדים יסיימו את יום הלימודים בשעות הצהריים. בנוסף, החל מה-10 בספטמבר, תהיה השבתה מלאה של כל המסגרות, אם גם לאחר ההשבתה לא יינתנו תוספת שכר לעובדים.

תגיות:
בעלי מוגבלויות
/
טיפול
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף