בשורה גדולה לנגב: מהלך היסטורי בלימודי רפואה

מהלך היסטורי: אילת מקבלת פקולטה לרפואה, עם מסלול של שלוש שנים – אוניברסיטאות ישראליות יקבלו קדימות בהקמתו

פלד ארבלי צילום: ללא
הים האדום באילת
הים האדום באילת | צילום: פלאש 90
4
גלריה

עוד ציינו, כי המסלול החדש, שיימשך שלוש שנים, יוקם בעיר אילת. לעיר תינתן החרגה מיוחדת שתאפשר לאוניברסיטה בינלאומית לפתוח את התכנית. יחד עם זאת, אם אוניברסיטה ישראלית תביע עניין בהקמת המסלול היא תקבל קדימות.

ישיבת המועצה להשכלה הגבוהה
ישיבת המועצה להשכלה הגבוהה | צילום: דוברות עיריית אילת

"המהלך הוא חלק ממאמץ רחב לצמצום הפערים בנגישות להשכלה גבוהה ובפרט ללימודי רפואה. אנו נמשיך לפעול כדי להבטיח סטנדרט אקדמי גבוה ומסלול לימודים איכותי, שישתלב במערך הבריאות הארצי וייתן מענה לצרכים המקומיים".

ראש עיריית אילת, אלי לנקרי
ראש עיריית אילת, אלי לנקרי | צילום: רפי דלויה

עוד ציין לנקרי: ״על פי ההחלטה, אנו מצפים שאוניברסיטה ישראלית תרים את הכפפה ותוביל את המהלך. אם לא - נפעל להמשיך ולקדם את הקמת הפקולטה הבינלאומית לרפואה. זהו צעד ראשון ומשמעותי בדרך לפתרון אמיתי שיחזק את מערכת הבריאות באילת, יביא מזור לאתגר ארוך שנים, ויהפוך את השער הדרומי של ישראל למוקד חדשני וייחודי בתחומי הרפואה והמחקר".

ד''ר משה כהן
ד''ר משה כהן | צילום: פרטי

ד״ר משה כהן, מנכ״ל Medical Doctor ומי שמוביל את המהלך: "אני מברך את המועצה להשכלה גבוהה ואת שר החינוך על ההחלטה להקים פקולטה לרפואה בעיר אילת. את המיזם יזמתי לפני ארבע שנים, ובשיתוף ראש העיר מר אלי לנקרי, הנהלת קופת חולים כללית – פרופ’ אורלי וינשטיין, ד״ר אבינועם פירוגובסקי ודניאל מאירוביץ – סללנו את הדרך".

:הקמת פקולטה לרפואה באילת תתקן שנים של הזנחה, תשפר באופן דרמטי את שירותי הבריאות ותפתח אפשרויות חדשות לתושבי הדרום ולאוכלוסיות מוחלשות. משקיעים ותורמים מהעולם כבר נרתמים להקמת בניין אייקוני שישלב מרכז היי-טק וביוטק רפואי. החלטת המל״ג היא לא פחות מהיסטורית – ותודה לכל מי שהאמין שאפשר להפוך את הבלתי אפשרי למציאות".

תגיות:
אילת
/
המועצה להשכלה גבוהה
/
יואב קיש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף