מערכת החינוך מפרסמת: אלו הערים שיכולות לחזור לספסל הלימודים

מתווה "הרמזור" של פיקוד העורף: שר החינוך קיש תומך, אך מביע תסכול מכך שעדיין לא ניתן אישור למשרד החינוך להורות על היערכות לפתיחת לימודים מדורגת כבר ביום ראשון ברשויות באזורים ירושלים, מערב ודרום הנגב

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
יואב קיש
יואב קיש | צילום: צילום מסך ערוץ 12
2
גלריה

קיש חזר היום (חמישי) על דבריו מיום שלישי השבוע בתדרוך, לפיהם אם ההנחיות לאזורים אלה יתעדכנו רק בהערכת המצב הבאה של פיקוד העורף הצפויה במוצ"ש, אזי לא יהיה די זמן לרשויות שיאושרו לפתיחת בתי הספר להיערך לפתיחה בפועל לפני יום שני.

בין הרשויות שכבר הודיעו מוקדם יותר השבוע כי ביקשו להיכנס למתווה אפשר למצוא את ירושלים, מעלה אדומים, המועצות האזוריות אשכול ומרחבים, מצפה רמון, מועצת חבל אילות ואילת. גם אשדוד ומועצת חבל לכיש הצטרפו לבקשה מאוחר יותר. הפעלה מדורגת של מערכת החינוך תהיה שונה בין הרשויות שרובן מתעדפות את הגיל הרך והחינוך המיוחד לפתיחה.

בתי ספר סגורים, אילוסטרציה
בתי ספר סגורים, אילוסטרציה | צילום: מרק ישראל סלם

מאוחר יותר בישיבת עם ראשי מועצות אזוריות במטה אשר הודיע השר כי בכל הנוגע לחינוך המיוחד יבקש מפיקוד העורף לקראת הערכת המצב במוצאי השבת גם פתיחה ארצית של מסגרות החינוך המיוחד בכפוף להוראות המיגון, כפי שנעשה השבוע עם המסגרות לנוער בסיכון כשלהבדיל בחינוך המיוחד מדובר במסה גדולה של תלמידים וספק אם פיקוד העורף יענה לבקשה.

קיש עצמו כבר הבהיר בתדרוך שקיים ביום שלישי כי בכל תרחיש של פתיחת מסגרות החינוך המיוחד, יבוטל מערך הסעות התלמידים המרוכזות לבתי הספר וההורים יאלצו להביא את התלמידים לבתי הספר בעצמם. "אני מקבל פניות רבות בנושא ומאמין ביכולתן של הרשויות המקומיות שירצו בכך, לפתוח את החינוך המיוחד במתווה מוגן" אמר שר החינוך.

תגיות:
ירושלים
/
משרד החינוך
/
בתי ספר
/
פיקוד העורף
/
מערכת החינוך
/
הרשויות המקומיות
/
יואב קיש
/
הסעות תלמידים לבית הספר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף