עיריית גני תקווה ביטלה מכרז ב- 5 מיליון שקל - המחוזי התערב

עיריית גני תקווה ביטלה מכרז לאספקת ריהוט לבית ספר בשווי 5 מיליון שקלים והעבירה את העבודה לקבלן בנייה, אף שאינו ספק ריהוט. בית המשפט ביטל את החלטת העירייה והורה לחדש את הליך הבחירה

אריאל פייגלין צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
תיכון בגני תקווה
תיכון בגני תקווה | צילום: אילן מור
2
גלריה

חברת ז.כ איילון פרוייקטים בעץ, שהתמודדה במכרז, עתרה נגד ההחלטה לבית המשפט המחוזי. בעתירה נטען כי ביטול המכרז נעשה בניגוד לדין וכי הצעת החברה הייתה זולה בכ-35% מההצעה של הקבלן שעמו בחרה העירייה להתקשר.

במהלך הדיון התברר כי קבלן הבנייה שנבחר אינו משמש בעצמו ספק ריהוט, וכי הוא התקשר עם חברה אחרת שאמורה הייתה לספק בפועל את הציוד לבית הספר.

כיתה ריקה
כיתה ריקה | צילום: מרים אלסטר פלאש 90

עיריית גני תקווה הגישה לבית המשפט העליון בקשת רשות ערעור על מתן צו הביניים, אך הבקשה נדחתה.

בפסק הדין שניתן בשבוע האחרון ביטל בית המשפט המחוזי את החלטת העירייה והורה לוועדת השלושה מטעמה לחדש את הליך הבחירה. בהתאם להחלטה, העירייה תודיע לחברות שהתמודדו במכרז כי ההתקשרות תכלול רק את הציוד הנדרש לחטיבה הצומחת בבית הספר, על פי המפרט שהוצג לבית המשפט.

השופטת הוסיפה כי אם הוועדה תחליט שלא לבחור בהצעת החברה העותרת, שהייתה ההצעה הזולה ביותר, יהיה עליה לערוך לה שימוע ולהציג בפניה את הראיות שעליהן התבססה החלטתה.

בפסק הדין הודגש כי על הצדדים לפעול בתום לב ובשיתוף פעולה כדי להשלים את ההליך במהירות ולאפשר את אספקת הריהוט לבית הספר לפני פתיחת שנת הלימודים ב־1 בספטמבר.

תגיות:
בית המשפט המחוזי בלוד
/
מכרזים
/
חשד לשחיתות
/
עירייה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף