"המצב מאוד מתסכל": ילדים אלרגיים רבים נשארים בבית כי אין להם סייעת צמודה

בישראל יש כ־50 אלף ילדים הסובלים מאלרגיות ברמות סיכון שונות. רבים מהם נשארים בבית כי לא נמצאה להם סייעת עדיין, זאת לטענת ההורים בשל העיכוב בתקציב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כיתה בבית ספר, ארכיון
כיתה בבית ספר, ארכיון | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

"אנחנו קמים כל יום למלחמה חדשה, המצב מאוד מתסכל", כך אומרת ל"מעריב" אושרת בניש, אמה של ירין בת שנתיים ועשרה חודשים, האלרגית לחלב וביצים, שהשבוע החלה ללכת לגן עירייה. הבעיה של חוסר מוכנות המוסדות נוגעת גם לבתי הספר. א', שעלתה השבוע לכיתה ז', אלרגית בין היתר לאגוזים ובוטנים בשאיפה, כך שאם בסביבתה יאכלו מוצר עם אלרגנים אלה, היא עלולה להיות בסכנת חיים. כשאמה רשמה אותה לבית הספר, היא ציינה כי היא אלרגית וביקשה פגישה עם הצוות. בכל פעם אמרו לה שיחזרו אליה, דבר שלא קרה.

השבוע בתה החלה את שנת הלימודים, והאם נחרדה לגלות כי אף שהמנהל הוציא אגרת להורים ובה הנחיה שלא להכניס מוצרים עם אלרגנים מסוימים, למרבה האבסורד - בקיוסק בית הספר נמכרו חטיפים ובהם אלרגנים אלה.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה לטענות כי: "המשרד הנחה את מוסדות החינוך להטמיע את חוזר המנכ"ל בנושא מוסדות חינוך בטוחים לתלמידים הסובלים מאלרגיה למוצרי מזון ברמה מסכנת חיים, וזאת באמצעות מנהלי מוסדות החינוך, המחוזות והמפקחים. אם יש סוגיות שלא נפתרו, יש לפנות לפיקוח על המוסד החינוכי או למחוז".

תגיות:
בית ספר
/
אלרגיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף