ההפתעה של נתניהו: בני בגין שוריין במקום ה-11 ברשימת הליכוד

8 שעות לפני סגירת מועד ההרשמה לבחירות, העלה נתניהו את שמו של השר לשעבר, שיחזור לקדנציה שלישית בכנסת. נתניהו: "תרומה עצומה לליכוד"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בני בגין ובנימין נתניהו
בני בגין ובנימין נתניהו | צילום: פלאש 90

בני בגין חוזר לליכוד. בישיבת מזכירות הליכוד היום (חמישי), הפתיע ראש הממשלה, בנימין נתניהו והציע את שיריונו של בנו של מנחם בגין, למקום ה-11 ברשימת המפלגה לבחירות לכנסת ה-20. כזכור, התכוון נתניהו לשריין במקום הזה אישה.

השר לשעבר, שפרש מהחיים הפוליטיים לפני הבחירות הקודמות, שובץ במקום ריאלי. במקום ה-23 שוריינה ענת ברקו. ההודעה התקבלה על ידי חברי מזכירות הליכוד בתשואות רמות ובמחיאות כפיים, ואושרה בהצבעה בפה אחד.

מאחורי המהלך להחזרתו של בגין לליכוד עמד שר הביטחון, משה בוגי יעלון. הוא קיים שיחה ראשונה עם בגין ביום שני השבוע, ולפי מקורבי יעלון, השיחה הייתה קשה ולא העלתה דבר. אתמול בוגי ניהל שיחה נוספת עם בגין, ורק הבוקר השיב בגין בחיוך והודיע כי מוכן להיות מועמד ברשימת הליכוד לכנסת. מקורבי שר הביטחון אומרים כי נתניהו ליוו את התהליך וכשבוגי יעלון בא אליו עם ההצהרה, נתניהו אמר: "לך על זה, זה רעיון טוב".

בגין (72), נולד בירושלים ושירת בחיל השיריון. החל משנת 1988, כיהן כחבר כנסת מטעם הליכוד בכנסת ה-12. למעת התקופה שבה היה שר, שימש בכל שנותיו בכנסת כחבר ועדת החוץ והביטחון. ב-1993 התמודד מול בנימין נתניהו על ראשות הליכוד, והפסיד. עם בחירתו של נתניהו לראש ממשלה בשנת 1996, מונה בגין לתפקיד שר המדע.

ב־16 בינואר 1997, בעקבות החלטת הממשלה לאשר את הסכם חברון, פרש בגין מהממשלה. לאחר שורה של חיכוכים אידאולוגים עם בנימין נתניהו, ראש הליכוד וראש הממשלה, על התהליך המדיני עם הפלסטינים, ולאחר אישור הסכם ואי, פרש בגין מהליכוד והקים סיעה חדשה בשם חרות - התנועה הלאומית, יחד עם מיכאל קליינר ודוד ראם.

תגיות:
בני בגין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף