הנאום של גדי איזנקוט
גדי איזנקוט הגיע מעט לאחר השעה 1 בלילה למטה, ואמר: "עשינו היסטוריה. אני נרגש, העם יצא למשאל עם על המנהיגות שתוביל את ישראל בשנים הקרובות. הלילה קיבלנו תשובה - הציבור הכריע בעד שינוי. קולאיציית המחדל איבדה את אמונם. עדיין מדובר בתוצאות המדגמים, אבל נתניהו עומד מול רוב ציוני גדול יותר וחזק יותר. יש רוב מובהק בציבור הכללי. מנהיג ראוי היה מודיע על פרישה מהחיים הפוליטיים, בבחירות עם אחוזי הצבעה כל כך גדולים תהיה טעות לצאת לעוד בחירות".
עוד אמר: "אפעל יחד עם שותפיי לשינוי כדי לוודא שהכרעת העם ורצונו להקמת ממשלת גיוס ציונית יציבה במהרה. זה צו השעה והצורך באיחוד העם. נביא מנהיגות מאחדת וראויה, לא נחפש להכריע. אנחנו עם אחד. האתגרים גדולים, ישראל צריכה הנהגה ואחראית".
הוא הוסיף: "אני רוצה לפנות לכל ראשי מערכת הביטחון והשירות הציבורי. נתניהו הוא ראש ממשלת מעבר ללא מנדט ואמון. זכרו שאתם משרתים את האינטרסים של אזרחי ישראל בלבד. עמדו חזק ואיתן כנגד כל ניסיון לאתגר אתכם. יש לכם גיבוי ברור שלי. נתניהו, אל תעז להשתמש בביטחון ישראל לצרכיך הפוליטיים. לאזרחי ישראל כולם אני אומר כבר עכשיו, אני יכול להבטיח לכם - תם עידן ההשתמטות, המחדל והשקרים. תם עידן ה'אנחנו והם'. אפעל לייצג את כלל חלקי הציבור הישראלי. אלה שבחרו בישר וגם אלו שלא. נוכיח שאין זה ניצחון של צד אחד על צד אחר בעם, אלא ניצחון של עם ישראל כולו. זאת תהיה היציאה האמיתית שלנו לדרך חדשה".
מתן כהנא ל"מעריב": "המפלגות הערביות יעשו מה שהן רוצות"
לשאלה האם יקימו ממשלת מיעוט עם תמיכת המפלגות הערביות מבחוץ, השיב: "אנחנו אמרנו לאורך כל הקמפיין, הפרדנו בין ממשלה יציבה שלא יכולה להיות ממשלה לאורך זמן, שנשענת על מפלגות ערביות, והפרדנו את זה לבין אקט אחד של הצבעה אחת - אמרנו שאנחנו לא נתייעץ עם מפלגות ערביות, לא נשאל אותן, לא נדבר איתן, הן יעשו מה שהן רוצות. אנחנו נביא, לפחות מבחינתנו, ממשלה לאמון הכנסת, ואם יש לה רוב ציוני, מבחינתנו זה עובר".
דף המסרים והמסר הברור - ישראל לא תיגרר לסבב בחירות נוסף
בשעות הערב, עוד לפני שהתפרסמו באופן רשמי תוצאות המדגמים בשעה עשר בלילה, התערבלו במטה מפלגת "ישר!" של גדי איזנקוט אווירה של איפוק ודאגה. ההבנה הייתה כי בגוש השינוי בהובלתו קיבל את מרבית הקולות, כאשר המפלגות הערביות הצליחו הרבה מעל התחזיות וגרפו כ-17 מנדטים אשר שינו את פני הפוליטיקה הישראלית. השאלה הגדולה היא כיצד יפעל גוש השינוי? האם יזכה בתמיכה חיצונית של המפלגות הערביות?
איזנקוט הביא למפלגה את המשמעת והארגון הצבאי. הכל עובד במפלגה על פי הנוהלים, ואין סטייה לא ימינה ולא שמאלה. על כל מועמד מוצמד נציג של דובר צה"ל במיל'. המפלגה גייסה מספר רב של קצינים ומש"קי דוברות אשר שירתו עד לאחרונה ביחידת דובר צה"ל. המסרים היוצאים מתואמים, אין חופש דיבור נרחב אלא יש חובה להיצמד לדף המסרים. המועמדים הבכירים במפלגה נשלחים לשנן את דף המסרים לערוצי הטלוויזיה.
כרגע, אנשי המטה של "ישר!" לא ממהרים לפתוח בקבוקי שמפניה. אבל הם בטוחים כי הם יובילו את הממשלה הבאה, כאשר המסר שלהם ברור - ישראל לא תיגרר לסבב בחירות נוסף.