בלי חוק גיוס: איזנקוט מקבל מהחרדים פתח להקמת ממשלה

בכירים ביהדות התורה מאותתים על נכונות לתמוך מבחוץ בממשלת איזנקוט, גם בלי חוק גיוס מראש. בתמורה הם דורשים תקציבים וחוקים לציבור החרדי, כשהקמת הממשלה תלויה גם במפלגות הערביות

מתי טוכפלד צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
יעקב אשר, גדי איזנקוט
יעקב אשר, גדי איזנקוט | צילום: מרים אלסטר פלאש 90,חיים גולדברג פלאש 90
3
גלריה
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"נתניהו הרי כבר הוכיח שהוא לא מסוגל לתת לנו את מה שאנחנו דורשים. נשמע מה יש לאיזנקוט להציע, למה הוא מוכן להתחייב, ובעיקר איך הוא יכול להוכיח שהוא מסוגל לקיים את ההתחייבות". עם זאת, ביהדות התורה מדגישים כי אין מדובר בנכונות בלתי מותנית להצטרף לקואליציה. "הבהרנו יותר מפעם אחת: חוק הגיוס הוא מבחינתנו תנאי סף למשא ומתן על כניסה לממשלה ולקואליציה", אמרו גורמים במפלגה.

עצרת הרבבות של יהדות התורה בבני ברק
עצרת הרבבות של יהדות התורה בבני ברק | צילום: אבשלום ששוני

המהלך נועד להעניק למחנה המתנגד לנתניהו שליטה בסדר היום הפרלמנטרי ואת היכולת להשפיע על הצבעות, חוקים וכן על מינוי ראשי הוועדות וחברי הוועדות, גם אם נתניהו ימשיך לכהן בראש ממשלת מעבר. בחירת יו"ר הכנסת היא מהמהלכים הראשונים בכנסת החדשה, וההצבעה עליה גלויה. לצורך החלפת אוחנה יידרש גוש השינוי לגבש רוב סביב מועמד מוסכם, והוא עשוי להסתמך לשם כך גם על הצבעות חברי הכנסת של המפלגות הערביות. המהלך אינו מחייב הסכמה מוקדמת על הרכב הממשלה הבאה.

תגיות:
ממשלה
/
יהדות התורה
/
גדי איזנקוט
/
בחירות 2026
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף