באזהרה שפרסם משרד הבריאות, צוין כי הממתק מכיל כמות גבוהה של סוכר מסוגים שונים (גלוקוז, סירופ תירס וסירופ תירס מיובש). "צריכת סוכר נמצאה קשורה בעליה במשקל", נכתב. "אל צריכת סוכר מיוחסות מגוון תחלואות נלוות כגון מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת מסוג 2, כבד שומני, סרטן, עששת ועוד".
רכיב נוסף שממנו ממליץ משרד הבריאות להתרחק הוא שמן דקלים: "הוא מכיל רמות גבוהות של שומנים רוויים, המעלים את הכולסטרול הרע ואת הסיכון למחלות לב וכלי הדם זאת בנוסף לבירוא היערות לצורך הפקת השמן, שזו השפעה שלילית עצומה על הסביבה".
בנוסף, לאכילת הממתק עלולים להיות השפעות בטווח הארוך: חומרי טעם וריח טבעיים ומלאכותיים המקנים פרופיל טעמים לא טבעי ושעשוי להשפיע על דפוס אכילה, בחירת מזונות ותחושות רעב ושובע.
ומה מציעים במשרד הבריאות למי שבכל זאת חושק בנשנוש בצורת רול? מתכון פשוט ומהיר לרול מלפפון וסלרי עם גבינה לבנה.