הגלידה ה"קרמית" הרכה שמגיעה בדרך כלל על גבי קונוס אהובה על כולנו, אבל למאכל פופולרי זה קיימים מספר סיכונים בריאותיים ולכן צריך לחשוב פעמיים לפני שצורכים אותו.
מכיוון שגלידות רכות מופקות ממכונה מסוימת, הן נוטות להיות מזוהמות לעיתים. לדברי פקיד מארגון בטיחות המזון האמריקאי, "יש לנקות ולחטא מכונות גלידה רכה כל 10 עד 24 שעות". כמו כן, גלידה בכמויות רבות עשויות מבסיס לא מפוסטר שצריך לאחסן בטמפרטורה של מכשיר קירור, כלומר מתחת ל-4 מעלות צלזיוס. עם זאת, אסור להקפיא את הגלידה בטמפרטורה נמוכה מאוד, כדי שהתערובת לא תקפא.
במהלך העשורים האחרונים, היו מקרים רבים של הרעלת מזון אשר נגרמה כתוצאה מגלידה רכה. בשנת 2005, יותר מ-120 אנשים במדינת אוהיו שבארה"ב חלו. במקרה האחרון משנת 2016, מצבם של שני פציינטים בבית חולים בסיאטל הידרדר לאחר ששתו מילקשייק מהקפיטריה של בית החולים.