הגלידה ה"קרמית" הרכה שמגיעה בדרך כלל על גבי קונוס אהובה על כולנו, אבל למאכל פופולרי זה קיימים מספר סיכונים בריאותיים ולכן צריך לחשוב פעמיים לפני שצורכים אותו.

יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

מכיוון שגלידות רכות מופקות ממכונה מסוימת, הן נוטות להיות מזוהמות לעיתים. לדברי פקיד מארגון בטיחות המזון האמריקאי, "יש לנקות ולחטא מכונות גלידה רכה כל 10 עד 24 שעות". כמו כן, גלידה בכמויות רבות עשויות מבסיס לא מפוסטר שצריך לאחסן בטמפרטורה של מכשיר קירור, כלומר מתחת ל-4 מעלות צלזיוס. עם זאת, אסור להקפיא את הגלידה בטמפרטורה נמוכה מאוד, כדי שהתערובת לא תקפא. 

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>

במהלך העשורים האחרונים, היו מקרים רבים של הרעלת מזון אשר נגרמה כתוצאה מגלידה רכה. בשנת 2005, יותר מ-120 אנשים במדינת אוהיו שבארה"ב חלו. במקרה האחרון משנת 2016, מצבם של שני פציינטים בבית חולים בסיאטל הידרדר לאחר ששתו מילקשייק מהקפיטריה של בית החולים.