"פחמן חד חמצני נוצר כתוצאה מתוצר של שריפה לא מושלמת. כדי ששריפה תהיה מושלמת, היא צריכה שיהיה לה יחס מתאים של חמצן. כשיש מעט חמצן השריפה לא מושלמת. כשאדם מדליק את הכיריים בבית הוא רואה להבה מסודרת. גם בפיצריות כשהטאבון עובד על גז, אבל חייב שתהיה כניסת חמצן. לא היה מקור מסודר של כניסת חמצן לתוך הטאבון, למעט כשפותחים את הדלת של הטאבון. הארובה הייתה מנותקת מהטאבון ולא היה פתח כניסה של חמצן. זו תופעה שיש בה מיעוט חמצן באוויר", הסביר עמר.
"בכל חורף אנחנו נתקלים לצערי במקרים דומים", הוסיף, "כאשר אנשים מבוגרים סוגרים את כל הבית ומדליקים תנור חימום ונהרגים בשנתם. זה גז מאוד רעיל בטמפרטורת החדר, חסר צבע וריח – לכן אף אחד לא מבחין בו. אתה לא מרגיש כלום כשאתה בנכוחותו".
"במקומות כמו פיצריות, שעובדים עם תנורים, חשוב מאוד שיהיה פתח אוורור. בחנות לא היה שום פתח, היה חלון קטן בחדר פנימי וגם הוא היה סגור, כשהגענו לזירה שברנו אותו כדי שתהיה כניסת אוויר. הכל היה אטום וגם דלת החנות הייתה סגורה. ברגע שהגז מתחיל להתרבות בחדר הוא נקשר להמוגלובין שבדם, הוא נקשר פי 240 מחמצן", סיפר.
עוד הוסיף: "כדי למנוע את זה חייב שיהיה מקור של אוורור. כלי בישול שיש במסעדות חייבים להיות תקינים. ההתקנה חייבת להיות על ידי גורם מוסמך ולעבור ביקורות תקופתיות. אם צריכה להיות ארובה, זה לא סתם - היא אמורה לקחת את מה שפולט התנור ולהוציא אותה החוצה ולא פנימה".