אפשר להשתמש בעגבניות כבסיס לרוטב הפסטה הבא שלכם, להכנת כוס מיץ טרי בבוקר, ועוד. לא מדובר רק בירק מרענן ומלא טעם, אלא הוא טומן בחובו גם יתרונות בריאותיים אינסופיים. עם זאת, עגבניות אינן נועדו עבור כולם. העגבנייה היא גורם לאחת מאלרגיות המזון הנפוצות ביותר, והיא יכולה גם לגרום לכמה תסמיני עיכול לא נעימים אצל אנשים מסוימים הסובלים מבעיות במערכת העיכול. ובכל זאת, עגבניות הן גם נוגדות חמצון ועמוסות בוויטמינים וחומרים מזינים חיוניים רבים אחרים.