חלב על הזמן: האם חג השבועות בריא או מזיק לגוף?

יש חשיבות רבה עוד יותר להתנהלות נכונה מבחינת התזונה במהלך חג זה. אילנה ניקיפורובה, דיאטנית קלינית (B. Sc, RD, MPH) בבית החולים רפאל, עושה סדר

אליאב בטיטו צילום: בועז רובין
גבינה בולגרית
גבינה בולגרית | צילום: אינג אימג'

ישנה מחלוקת רצינית בנוגע לארוחות בחג השבועות. האם גבינות ומוצרי חלב, שאנחנו צורכים יותר מהרגיל במהלך החג תורמים או מזיקים לבריאות שלנו? ובכן, במהלך החג ישנן מעט ארוחות, אך יש חשיבות רבה עוד יותר להתנהלות נכונה מבחינת התזונה במהלך חג זה. יתרה מכך, יש לזכור כי מספר ארוחות, גם אם הן מעטות, יכולות להזיק לבריאות שלנו.

חלב ומוצריו עשירים בחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, סידן וויטמינים מקבוצה B, אשר נחוצים לגוף ואף תורמים לבריאות שלנו. לפי המלצות הדיאטה הים-תיכונית, אשר מומלצת על ידי תזונאים, חוקרים ורופאים, צריכת חלב ומוצרי חלב מומלצים לצריכה יומית. ישנה המלצה למוצרי חלב דלי שומן וללא תוספת סוכר. בנוסף, דיאטה ים-תיכונית ידועה כמועילה בהפחתת הסיכון להתפרצות מחלות כמו סוכרת, מחלות לב, כולסטרול גבוה ועוד.

בנוסף, חשוב לזכור שהרבה יותר חשוב לשמור על התזונה שלנו בשגרת החיים, וימי החג אינם עולים מספרית על ימי השנה. לכן, גם אם מעט הגזמתם בחג, תמיד יש הזדמנות לשפר ולתקן את התזונה שלכם אחרי החזרה לשגרה.

תגיות:
מוצרי חלב
/
שבועות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף