המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) הודיע כי 40 אחוזים ממקרי הרעלת המזון במסעדות בארצות הברית בין השנים 2017 ל-2019 נגרמו כתוצאה מעובדים חולים שבאו במגע עם המזון.

זיהומי נורובירוס - וירוס קיבה ומעי מדבק מאוד וסלמונלה - חיידק שעלול להופיע בעיקר במוצרי עוף אך גם בבשר בקר, בפירות ובירקות וכן במוצרי חלב שלא עברו פסטור - שעלולים לגרום למחלות קשות, היו הגורמים השכיחים ביותר לכמעט 800 הרעלות אשר דווחו.

ה"ניו יורק טיימס" דיווח כי הנתונים מצביעים על כך שכ-48 מיליון בני אדם בארצות הברית בלבד נדבקים מדי שנה במחלות הנישאות במזון, כאשר 3,000 מהם לא שרדו ומתו ואילו 128,000 מתוכם טופלו בבתי החולים.

גורמים רשמיים במרכז לבקרת מחלות ומניעתן קראו ליישום טוב יותר של מדיניות בטיחות המזון, המדגישה אמצעים בסיסיים הנדרשים כמו שטיפת ידיים והרחקת עובדים חולים מהעבודה.

למרות ש-85% מהמסעדות אמרו שיש להן מדיניות המונעת מעובדים לעבוד כשהם חולים, רק כ-16% מהנהלים מפורטים מספיק כדי לדרוש מהעובדים להודיע ​​למנהלים שהם נשארים בבית אם יש להם את אחד מן התסמינים העיקריים - הקאות, שלשולים, כאבי גרון או חום.