משתזפים: מה עדיף - שזיף אדום או צהוב? | מאיה רוזמן

לרגל בוא הקיץ הביאה ד"ר מאיה רוזמן את הערכים התזונתיים והיתרונות של הפרי הקיצי האהוב בתוכניתה ב-103FM, והתייחסה להבדל בין שני סוגי השזיפים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שזיפים
שזיפים | צילום: אינגאימג'

לדבריה, "אין הבדל גדול, למרות שכל צבע מעיד על סוג אחר של נוגדי חמצון אחרים. גם לצבע הצהוב וגם לצבע האדום יש חשיבות בריאותית עצומה וכדאי לגוון".

"בשזיפים מכל הצבעים קיימים שלושה יתרונות. יש בשזיפים את האינדקס הגליקמי הכי נמוך מכל הפירות כך שהם הכי מתאימים אם יש נטייה לסוכרת", אמרה. "בשזיף אחד יש 30-25 קלוריות בלבד ולכן אפשר לאכול ארבעה שזיפים כנשנוש ביניים אחד בזמן דיאטה. בשזיפים (אדומים או צהובים) יש סיבים תזונתיים חשובים שעוזרים לפעילות מערכת העיכול ועוזרים למניעת עצירות".

תגיות:
בריאות
/
פירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף