מלח הוא מצרך חובה במטבח שיכול לחולל פלאים באוכל תפל, ובואו נודה באמת - הכל טעים יותר עם מלח. אבל, מוצרי מזון רבים מכילים כמויות גדולות של מלח שעלולות להזיק לבריאות.

משרד הבריאות והגנת הקהילה של איחוד האמירויות פרסם רשימה של מוצרי המזון הבולטים שמכילים כמויות גדולות של מלח, כאלה המכילים כמות בינונית של מלח ואחרים שהם דלים במלח.

מוצרים עתירי מלח
 
כל סוגי הגבינות
אבקת מרק עוף כולל בגירסת הפרווה
מזון משומר
מרקים מוכנים להכנה

מוצרים בעלי כמות בינונית של מלח

צ'יפס
חטיפים מלוחים
טונה
 
מוצרים דלי מלח

ביצים
יוגורט ומוצרי חלב
פירות
ירקות
 
אנשים רבים מאמינים שסוגי מלח מסוימים טובים יותר מאחרים, אך למעשה, כל המלחים מכילים בערך את אותה הכמות של נתרן. הכמות המומלצת לאדם ליום היא של חמישה גרם. 

אי אפשר בלעדיו אבל מומלץ להפחית. מלח (צילום: אינגאימג')
אי אפשר בלעדיו אבל מומלץ להפחית. מלח (צילום: אינגאימג')

סוגי המלח הקיימים

מלח שולחן
מלח דק
מלח גס
מלח ים
מלח עם יוד
מלח הימלאיה
מלח אטלנטי

על פי  המשרד גם מלח טבעי וגם מלח מזוקק מכילים כמויות דומות של נתרן, ולכן מומלץ להגביל את השימוש בהם.