בפינת המיתוס השבועית בתוכניתה ברדיו 103FM ד"ר מאיה רוזמן שמה סוף לשמועות ומסבירה על המשמעות התזונתית של אכילת פרי לאחר הארוחה. "בריאותית, אין בעיה לאכול פרי אחרי הארוחה", אמרה והוסיפה: "ובואו נגדיר בכלל מה זה פרי - גם עגבניה היא פרי של צמח, גם פלפל. ובגזר למשל, יש סוכר, ממש כמו בתותים ואבטיח".

יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

אז מה נחשב לפרי? עגבניה אפשר עם האוכל? גם גזר אפשר, אז למה מלון ואבטיח לא? "עניין החומציות לא משחק פה תפקיד", הסבירה. "הארוחה מתעכלת בהתאם למרכיבי הארוחה, וכמות החומצה המופרשת תלויה בכמות החלבון, השומן, וגם הירקות או פירות. פרי מיד אחרי הארוחה לא משפיע על החומציות כהוא זה".

בהמשך הבהירה: "אם כבר אוכלים פרי אחרי הארוחה, חשוב לזכור – פרי = נשנוש. אם אכלתם אותו מיד אחרי הארוחה, כאילו בזבזתם את נשנוש הביניים שלכם, ואולי חבל. וזו הסיבה היחידה בגללה לדעתי כדאי לחכות עם הפרי, או כל נשנוש אחר, לשעות אחר הצהריים".

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>

האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.