"ירידה במשקל מתרחשת כשאוכלים פחות קלוריות ממה שהגוף שורף", ציינה, והסבירה: "אם שורפים 2,000 קלוריות, ואוכלים במשך היום רק חמש לחמניות של 200 קלוריות סה"כ 1,000 קלוריות, או שתי חבילות שוקולד שזה 1,000 קלוריות, אז יורדים במשקל. כך גם מכל תפריט אחר שמכיל פחמימות בשווי 1,000 קלוריות".
"אבל - בתפריט כזה הגוף מפרק לא רק שומן, אלא גם שרירים, בגלל החוסר בחלבון. אם אין חלבון בתזונה, הגוף לא יכול לשמור על מסת השרירים. הם אלו ששורפים את רוב הקלוריות שלנו, גם כשאנחנו יושבים ולא זזים. ככל שיש יותר שרירים – שורפים יותר. אם מפרקים את השרירים – עם הזמן, שורפים פחות ופחות עד שלא יורדים בכלל במשקל למרות שאוכלים מעט", הבהירה, והדגישה כי "חוסר השרירים גורם בנוסף לכך גם לחולשה, לחוסר יכולת לבצע פעילות גופנית, לאנמיה ולירידה נוספת בשריפת הקלוריות".
לסיום אמרה: "תפריט שמכיל בעיקר פחמימות – מאפשר ירידה במשקל לזמן מוגבל בלבד. בהמשך הוא יגרום לפירוק שריר ולהפסקת הירידה, וכמובן לפגיעה בבריאות".