האם אכילת ביצים עוזרת להפחתת דמנציה? | מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן הציגה בתוכניתה מחקר מעניין במיוחד על השפעת אכילת חלמון הביצה על דמנציה ומחלות לב, וענתה על השאלות שעלו בעקבותיו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ביצים
ביצים | צילום: אינגאימג'

אז מה זה לציטין? המומחית הסבירה: "הוא חשוב מאוד מאוד לפעילות העצבית במוח ולזיכרון. הלציטין הוא חומר מקשר בתעשיית המזון – כי יש לו יכולת לקשור בצד אחד שלו חומרים מימיים ובצד השני שלו חומרים שומניים. אז למשל אם רוצים להמיס שוקולד למוס שוקולד, ומוסיפים חלמון ביצה – יוצאת תערובת הרבה יותר חלקה ואחידה עקב הלציטין בחלמון הביצה".

בהמשך ציינה את המקורות העיקריים בהם הוא נמצא – כבד, ביצים, אגוזים שונים, סויה וקטניות אחרות. "הוא נמצא גם בעוף ודגים. הוא מוסף גם לשוקולדים הקנויים בכמות קטנה, ראיתי גם באבקות חלבון, ובעוד הרבה מוצרים. מאחר שכבד זה לא הכי בריא - הכבד הוא האיבר שמפרק את הרעלים בגוף, ולפיכך הוא תמיד יהיה מרוכז בכל הרעלים - אז נשארנו עם ביצים וסויה כמקורות עיקריים ללציטין".

ומה בנוגע לביצים וכולסטרול? "כבר מעל ל-10 שנים יוצאים מחקרים על בסיס יומי בהם מודגש שביצים הן לא הגורם למחלות לב, ושהעובדה שחשבו כך 100 שנים היא טעות מצערת. מחלות הלב שלנו נגרמות מצריכת פחמימות ושומן מתועש, ולא מהכולסטרול בביצים. מחקר נוסף שיצא לאחרונה אפילו הראה שצריכת שתי ביצים ליום מגנה מפני מחלות לב. הסיבה - יש בביצים לציטין שמשפר את זרימת הדם בגוף", אמרה רוזמן.

תגיות:
בריאות
/
ביצים
/
דמנציה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף