מכירים את זה שאתם אוכלים קרטיב או גלידה או שותים משקה קפוא ומרגישים כאב עז בחלק הקדמי של הראש? קיפאון מוחי או בריין פריז הוא כאב קצר אך עז אשר מתרחש כאשר אוכלים, שותים או נושמים משהו קר במיוחד כגון אוויר מקפיא, משקאות קפואים, גלידה, קוביות קרח, ארטיקים או קרטיבים.

מותג משלה: העסק החדש והמפתיע של בר רפאלי - ולא תאמינו מי המנכ"ל
באיזו תדירות צריך להשתין ומתי זה יותר מדי? | מומחים מסבירים

איך זה קורה?

כשאוכלים או שותים משהו קר מדי או שאוכלים או שותים אותו מהר מדי כלי הדם בפה מתכווצים במהירות ואז מתרחבים שוב, מה שגורם לעלייה בזרימת הדם למוח. עלייה פתאומית זו בזרימת הדם היא זו שגורמת לכאב.

כיצד אפשר למנוע בריין פריז?

אכלו ושתו לאט לאט מוצרי מזון או משקאות קרים/קפואים. פשוט האטו את הקצב ותהנו מהטעם. ביסים קטנים יעזרו לפה שלכם להתרגל לקור.

הרחיקו את הגלידה, קרטיב וכו' מגג הפה, כי זה המקום בו כלי הדם הכי רגישים להתכווצות.

נסו לתת למזון הקפוא לשבת על הלשון שלכם כמה שניות לפני שאתם בולעים אותו.

ואם לא הצלחתם למנוע את הבריין פריז?

לחצו את הלשון לגג הפה כדי לחמם אותה וכך תשחררו את התכווצות כלי הדם ותעלימו את הכאב.