רוצים להפחית את רמת הסוכר בדם? אלה הפחמימות עתירות החלבון הטובות ביותר

סובלים מסוכרת? חלבון יכול לעזור לקזז עליות חדות ברמת הסוכר בדם, ופחמימות מסוימות הן גם מקורות חלבון טובים. מה לחפש בפחמימה ידידותית לסוכר בדם ובאיזה מזונות היא נמצאת?

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בדיקות דם
בדיקות דם | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, אחד מכל 10 אמריקאים סובל מסוכרת, כאשר מעל 90% מהמקרים הם סוכרת מסוג 2. שינויים תזונתיים יכולים לשחק תפקיד משמעותי אבל זה לא אומר שצריך להימנע או להפחית את כמות הפחמימות. חלבון יכול לעזור לקזז עליות חדות ברמת הסוכר בדם, ופחמימות מסוימות הן גם מקורות חלבון טובים.

בפעם הבאה שאתם מחפשים מקור לחלבון, אל תחפשו רחוק מדי. לכו על שעועית או קטניות אחרות. בעוד תכולת הפחמימות שלהן עשויה להדאיג אנשים הסובלים מסוכרת, החלבון והסיבים שלהן עוזרים לקזז את ההשפעה שלהן על הסוכר בדם. "בשעועית יש כמות גדולה של חלבון ויש בה גם סיבים, שגם מאטים את העיכול", אומרת אשלי מונרו, מדריכה בבית הספר למדעי התזונה ובריאות באוניברסיטת אריזונה.

מוצרי חלב, במיוחד חלב ויוגורט, הם מקור נוסף לפחמימות וחלבון. תכולת הפחמימות והחלבון ביוגורט משתנה בהתאם לסוג, כאשר ביוגורט הרגיל יש פחות חלבון ויותר פחמימות. כך או כך, תכולת החלבון והשומן מסייעת למנוע קפיצות מהירות ברמת הסוכר בדם. בנוסף, אומרת מונרו, "אפשר להוסיף לו חומרים מזינים כמו פירות (לסיבים) ואגוזים. המרקם יכול להשפיע על האופן שבו אנחנו נהנים ממאכלים, כך שהשילוב הקרמי-פריך יכול להיות חוויה נחמדה".

יוגורט
יוגורט | צילום: אינגאימג'

מחקרים חדשים, כולל מחקר משנת 2020 שפורסם בכתב העת "World Journal of Diabetes", מצאו קשר בין בריאות המעי לסוכרת, כך שהתוספת הפרוביוטית של יוגורט עשויה להגביר את היתרונות של המזון הזה לחולי סוכרת.

פסטת קטניות מיוצרת ממקורות חלבון כמו חומוס, עדשים ואפונה צהובה במקום חיטת דורום. היא יכולה להכיל בערך פי ארבעה יותר חלבון וחצי מכמות הפחמימות מאשר בפסטה רגילה, ובכך לקזז את קפיצות הסוכר בדם.

ראשית, עדיף להיצמד להעדפות שלכם בעת בחירת פחמימות. מונרו אומרת כי "אדם צריך לבחור בפחמימות שהוא אוהב, נהנה מהן, שיהיו חלק מהתרבות שלו ונגישות לו".

על כן היא ממליצה לשלב שילובי מזון ידידותיים לסוכר בדם. לדבריה, "אפשר להפוך קרקרים לידידותיים לסוכר בדם על ידי הוספת קצת חלבון כמו בשר לארוחת הצוהריים ושומן כמו אגוזים".

עשירים בסיבים: ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות.

עשירים בחלבון: גבינת קוטג', קינואה, טף, עדשים, חומוס, אדממה, אפונה ירוקה, תפוחי אדמה ותרד.

תגיות:
בריאות
/
פחמימות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף