הכי טובה ומשובחה: כמה גלידה מותר לאכול ועוד עובדות מפתיעות

לאכילתם ושתייתם של גלידה ומיצים ומשקאות קפואים בקיץ עלולות להיות השלכות מעבר לעליית רמת הסוכר בדם והשמנה. הדיאטנית דינה ביי דלי מסבירה מה הן ומעניקה מספר טיפים ואמצעי זהירות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גלידה
גלידה | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

כאבי ראש מאחר וזרימת הדם למוח משתנה בעת אכילה ושתייה של דברים קפואים.

דלקות חניכיים וכאבי שיניים, וכן שחיקה של שכבת הדנטין.

דלקת שקדים ולוע.

קצב לב נמוך, מכיוון שהעצב המשתרע במורד הצוואר ומחבר בין המוח למערכת העיכול מושפע מאכילת גלידה ומאט את קצב הלב.

בעיות עיכול כגון עצירות, שלשולים, כאבי בטן וחומציות.

דלדול האנרגיה של הגוף בשל הצורך שלו באנרגיה נוספת כדי לחמם את המים ולגרום להם להגיע לטמפרטורה המתאימה.

קושי להיפטר מעודפי שומן בגוף, שכן טמפרטורות נמוכות מובילות להתקשות השומן.

גלידה
גלידה | צילום: אינגאימג'

שתו מיצי פירות טבעיים ואכלו גלידה המורכבת מחלב ולא כזו המכילה חומרים משמרים עשירים בסוכרים.

כשאתם שותים מים, הוסיפו להם קוביות קרח וחתיכות לימון, תות, גזר או תפוז כדי לשמור על רמות גבוהות של הידרציה בגוף.

אל תאכלו גלידה או תשתו מיצים קרים לפני הארוחות.

לחולי סוכרת ואנשים תחת דיאטה מומלץ לאכול גלידה ללא סוכרים ושומנים.

מומלץ שכמות הגלידה שתאכלו לא תעלה על 150 גרם בשבוע.

תגיות:
גלידה
/
בריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף