אוצר תזונתי: מדוע כדאי להשרות אגוזי מלך לפני אכילתם?

השריית אגוזי מלך במים משפרת את טעמם ומשחררת את המגוון הרחב של היתרונות הבריאותיים שהם נושאים. מה הם היתרונות וכמה זמן צריך להשרות את האגוזים כדי להפיק מהם את המירב?

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אגוזי מלך
אגוזי מלך | צילום: אינגאימג'

אגוזי מלך הם מקור רב עוצמה של חומרים מזינים, שמספקים חומצות שומן אומגה 3 בריאות ללב, חלבון, סיבים, נוגדי חמצון כגון ויטמין E ומינרלים חיוניים כגון מגנזיום. אגוזי מלך גם מסייעים לבריאות המוח, מורידים כולסטרול ותורמים לבריאות הכללית.

השריית האגוזים עוזרת להפיק את המירב מרשימת החומרים המזינים שלהם, שמהווים "אוצר" תזונתי.

השריה מקלה על ספיגת חומרים מזינים חשובים ומשפרת את יעילותם. חומצות שומן אומגה 3, הידועות בתכונותיהן הבריאותיות ללב, נספגות בקלות רבה יותר בעת השריית אגוזי מלך, מה שמגביר את היתרונות הקרדיווסקולריים.

נוגדי חמצון גם הופכים זמינים יותר, ועוזרים להילחם בעקה חמצונית ובדלקת, בעוד ויטמינים ומינרלים תורמים לבריאות הכללית.

לדברי מומחים, השריית אגוזי מלך במים וללא הקליפה למשך לילה או בין שש לשבע שעות הופכת אותם לקלים יותר לעיכול. הסיבה לכך היא שחרורם של האנזימים הגורמים לגזים למי ההשריה.

מומלץ להשרות בכל יום רק את הכמות אותה אנחנו מתכננים לאכול באותו היום, משום שלאחר ההשריה האגוזים מאבדים מטריותם הרבה יותר מהר. רצוי לאחסן במקרר כדי להאט את הליך הריקבון.

המומחים ממליצים לאדם בריא לאכול 4-3 אגוזי מלך מושרים ביום.

תגיות:
בריאות
/
אגוזים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף