מחקרים קבעו: זה הפרי שיעיל במניעת סרטן ומחזק את הגוף

רובנו אוהבים ירקות ופירות, ולאלה שמקפידים להכין לעצמם סלט לעתים קרובות - לא פוסחים על העגבנייה. היא טעימה בכל מצב, בשקשוקה, ברוטב לפסטה, בסלט או סתם כנשנוש באמצע היום. אלה היתרונות שלא ידעתם שיש בה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות וירקות
פירות וירקות | צילום: אבשלום ששוני
3
גלריה
עגבניות, עגבנייה
עגבניות, עגבנייה | צילום: פלאש 90

בעגבניות גם יש כמות מרשימה של ברזל – ב-3 עגבניות יש ברזל ממש כמו בחזה עוף, ליקופן נגד מחלות רבות והיתרון הבולט ביותר שמקנה לעגבנייה גם את צבעה האדום – ליקופן! זהו נוגד החמצון האדום שיעיל מאוד לראיה ולמניעת קטרקט, וכן למניעת סרטן מסוגים שונים (בעיקר סרטן ערמונית). ליקופן זה זמין יותר לגוף ונספג טוב יותר מעגבניות מבושלות, ולכן כדאי להוסיף קוביות של עגבניות גם לתבשילים, כתוספת לפיצה וכרוטב לפסטות או כל מאכל אחר שאוהבים.

עגבניות, עגבנייה
עגבניות, עגבנייה | צילום: פלאש 90

נשנוש לדרך - לכל מי שיוצא מהבית לכמה שעות, הכינו קופסת עגבניות שרי לדרך – נשנוש חינמי שעדיף בריאותית על כל חטיף. גם בנטייה לסוכרת אפשר וכדאי לאכול עגבניות באופן חופשי, ובמיוחד בדיאטה לנשנש עגבניות שרי בין הארוחות. מתקתק כיפי משביע ובריא.

תגיות:
בריאות
/
עגבניות
/
סיבים תזונתיים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף