אז כדאי לשים לב: לא כל המאכלים שנדמה לנו שהם “מנחמים” באמת פועלים בצורה הזו, וחלקם עושים בדיוק ההפך: קרואסונים, בורקס, עוגיות וחטיפים מטוגנים מחלישים את המערכת החיסונית, מגבירים את הדלקתיות בגוף, וגורמים לכך שהגוף לא יוכל להתמודד עם הסטרס בצורה הטובה ביותר. וזה, כמובן, בלי להזכיר את העלייה המיותרת במשקל, שבפני עצמה לא משפרת מצב רוח לרובנו.
אז מה כן עוזר? האם יש מאכלים שכן יכולים לתרום לשיפור מצב הרוח? כן בהחלט, החומר האחראי לכך הוא סרוטונין. זהו מוליך עצבי שמשפר את מצב הרוח ועוזר לנו להתמודד עם מצבים קשים. במחקרים מדעיים שבוצעו בעבר הרחוק מאוד, ניסו להזריק לגוף את הסרוטונין עצמו, או לתת לנחקרים כמוסות של סרוטונין, אבל הסתבר שזה לא בדיוק עזר, ולא שיפר מצב רוח לאף אחד.
בהמשך המחקר גילו שהחומר הזה נוצר בתוך המוח, בדקו ממה הוא מיוצר במוח וגילו את מה שבאמת חשוב: חומר המוצא לסרוטונין הוא חומצה אמינית בשם טריפטופן. ואלו המזונות העשירים ביותר בטריפטופן, שיכולים להעלות לנו את רמות החומר שיעזור לנו:
איך לשלב אם יש סוכרת? משלבים עם אגוזים או שקדים, השילוב עם השומן והחלבון שבהם מפחית משמעותית את האינדקס הגליקמי. כדי לא להרבות בקלוריות יש לאכול כנשנוש ביניים תמר אחד עם ארבעה חצאי אגוז מלך או תמר אחד עם שבעה שקדים. ד