לדברי רוברט קריקוריאן, פרופסור באוניברסיטה, האנטוציאנינים בתותים קשורים לתועלות בריאותיות שונות כמו שיפורים קוגניטיביים. ייתכן שהתותים במחקר שיפרו תפקוד קוגניטיבי על ידי הפחתת דלקת במוח. הוא אמר: "ישנם נתונים אפידמיולוגיים המצביעים על כך שלאנשים שצורכים תותים או אוכמניות באופן קבוע יש קצב איטי יותר של ירידה קוגניטיבית עם ההזדקנות". עוד הוא ציין כי תותים מכילים גם אלגיטנינים וחומצה אלגית, שנמצאו כבעלי אנטי דלקתיות, תכונות נוגדות חמצון, אנטי מיקרוביאליות ואנטי סרטניות.
קריקוריאן סיכם ואמר שנדרש מחקר נוסף עם יותר משתתפים ומינונים שונים של תותים כדי להרחיב את הידע בנושא. המחקר מומן על ידי ועדת התות של קליפורניה, אך ללא מעורבות בתכנון, ניתוח הנתונים או פרסום התוצאות.