מה יותר משמין - לביבה או סופגנייה? 8 טיפים שיעזרו לכם ליהנות מהחג

חייבים להשמין בחנוכה? האם יש חשיבות לשעה שבה אוכלים את הסופגנייה, בבוקר או בערב? מיכל סוקמן, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות הביאה לכם טיפים שיעזרו לכם לצלוח את החג וגם להנות על הדרך

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סופגניות
סופגניות | צילום: אינג אימג'
4
גלריה

השבועות האחרונים מציפים אותנו ברגשות שלא הורגלנו אליהם. כשאנחנו חווים בעוצמה רגשות כמו מתח ולחץ, קל לנו יותר לשים בצד את התנהגויות הבריאות השגרתיות שלנו.

סופגניה
סופגניה | צילום: אינגאימג

סופגנייה מכילה פחמימה פשוטה (קמח) , שמן וסוכר ולכן מבחינה תזונתית נחשבת ל"קלוריות ריקות" שכן אין לה כל ערך  תזונתי פרט לקלוריות. לביבה, מקורה בתפוח אדמה וביצים ולכן מעבר לקלוריות מהפחמימה, הסוכר והשומן היא מכילה גם אשלגן, מינרל חיוני המסייע במניעת התפתחות לחץ דם, חלבון מהביצה ומעט מאוד ויטמינים ומינרלים נוספים. יחד עם זאת, לביבה מטוגנת עדיין מכילה כמות גדולה של שומן ולכן אין לראות בה מזון בריאות.

הבחירה האידיאלית, הבריאה ביותר, היא לביבת בטטה אפויה ומומלץ להגישה עם רוטב יוגורט (אפשר גם על בסיס סויה), שום ועירית. ככל שנשנה מרכיבים, למשל אם נבחר בלביבה מתפוח אדמה רגיל או נעדיף טיגון לעומת אפייה ובסופגניה במילוי או ציפוי עשיר יותר בסוכר כך נוריד באיכות התזונתית.

ההמלצה היא כמה שפחות אבל לא להימנע לחלוטין אם מאוד אוהבים סופגניות. כדאי להסתפק בסופגנייה אחת עד שתיים אם ניתן באירועים חשובים ורק כשהסופגניות באמת טעימות. אל תאכלו את הסופגניות שנשארו מהמסיבה של אתמול. כדאי לבחור בסופגניות קטנות, להעדיף מילוי בסיסי כגון ריבה ולאכול רק את הסופגניות הטעימות ששוות את זה באמת. בחרו סופגניות חמות וטריות ותראו כמה עוצמה תרגישו כשתגידו "לא תודה" כשיציעו לכם סופניות אחרות.

סופגניה
סופגניה | צילום: ליאור מזרחי, פלאש 90

אימון בזק הוא לא מה שיסייע לקיזוז חד פעמי של מה שהוספתם החג. עדיף להתאמן באופן קבוע ומומלץ לבחור פעילות שכיף לכם לעשות. כזו שתגרום לכם לרצות לחזור עליה, בלי קשר למאזן הקלורי. פעילות שגרתית עוזרת למתן את תוספת הקלוריות.

ברור שאין. הקלוריות ואחוזי השומן לא ישתנו אבל מה שכן, אם לא אכלתם את הסופגנייה בערב, כשהיא חמה וטרייה, אין שום סיבה לאכול אותה בבוקר כשהיא כבר קרה ויבשה וכך יהיה קל יותר לעמוד בפיתוי.

אפשר ורצוי להכין למשפחה המתארחת ארוחה מלאה, הכוללת מגוון ירקות ומאכלים איכותיים ומי שרוצה תמיד יכול לקנח בסופגנייה או לביבה. העיקר שאת הערב תתחילו עם אוכל משביע וממלא וכך תעמדו בהחלטתכם כמה לאכול מהקינוח.

טיגון עמוק וממושך מחייב שמן שאינו נשרף בקלות. המושג המקצועי נקרא "נקודת עשן גבוהה". מכאן שלא ניתן לטגן בשמן זית או שמנים מוקשים כגון חמאה. השמן הנפוץ יהיה שמן קנולה, אבל מכיוון שלאור הטיגון הארוך והטמפ' הגבוהות לא נשאר יתרון תזונתי בשמן, אין באמת חשיבות למקור השמן עצמו.

סופגניות
סופגניות | צילום: אינג אימג'

גם שמן בעל נקודת עשן גבוהה נשרף ומתחמצן. רצוי לזרוק את השמן הישן ולהשתמש בשמן חדש.

תגיות:
סופגניות
/
חנוכה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף