לפי מה שפורסם באתר DNA India, זוהי רשימת המזונות העשירים בברזל שמומלץ לצרוך במהלך עונת החורף:
בשר אדום עשיר בחלבון, אבץ וסלניום ובוויטמינים רבים מהסדרה B. כמו כן, הוא המקור הנגיש היחיד להשגת ברזל heme, שנמצא בדם ובשרירים ומהווה כשני שלישים מהברזל התזונתי.
בשר תרנגול הודו נחשב למזון בריא וטעים וכמו כן, הוא מקור טוב לברזל ובמיוחד בשר תרנגול הודו כהה.
דגים נחשבים למזונות עשירים בחומרים מזינים, וחלק מהסוגים, כמו טונה, מכילים אחוז גבוה במיוחד של ברזל.
קטניות נחשבות לאחד המקורות הטובים לברזל. צריכתן יכולה לעזור בהורדת משקל, במיוחד מכיוון שהן מכילות הרבה סיבים מסיסים שיכולים להפחית צריכת קלוריות. לדוגמה, מנה של 100 גרם עדשים שחורות מכילה 9 מ"ג ברזל.
זרעי פשתן נכללים באופן נפוץ בין המקורות הטובים לברזל וויטמין K, אבץ ומנגן. הם גם בין המקורות הטובים ביותר למגנזיום.
טופו הוא מקור טוב לברזל, תיאמין ומינרלים רבים, כולל סידן, מגנזיום וסלניום. הוא מספק גם 22 גרם חלבון.
כל מנה של 28 גרם שוקולד מריר מכילה 3.4 מ"ג ברזל. היא מכילה גם סיבים פרוביוטיים המזינים חיידקים ידידותיים במעיים.
גם קינואה מכילה אחוז גבוה יותר של חלבון בהשוואה לדגנים רבים אחרים, בנוסף להיותה עשירה בפולאט, מגנזיום, נחושת ומנגן ועוד יסודות תזונתיים רבים.
ברוקולי מכיל הרבה יסודות תזונתיים. כוס אחת, המכילה כ-156 גרם ברוקולי מבושל, מספקת 1 מ"ג ברזל.
ולמרות מיתוגו כעשיר בברזל - 100 גרם תרד מספקים רק כ-3 מ"ג ברזל בלבד.