איזו פסטה בריאה יותר? הנה כל מה שלא ידעתם על המאכל האיטלקי | ד"ר מאיה רוזמן

מה משביע לזמן ארוך יותר, איזו פסטה הכי בריאה ומה זה חיטת דורום? האם כדאי לשלב פסטה בדיאטה? ד"ר מאיה רוזמן עונה על כל השאלות שיש לכם על המאכל האהוב על כולנו בכל גיל

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פסטה
פסטה | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
פסטה, אילוסטרציה
פסטה, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

אבל בגלל שזה טעים לרובנו, נעים בפה וגם בבטן... הנה כמה דברים שכדאי לדעת על הערך התזונתי של פסטה:

בהשוואה לפחמימות אחרות, האינדקס הגליקמי של הפסטה נמוך. זה אומר שהיא מתעכלת לאט, מספקת אנרגיה לזמן ארוך, מתאימה יותר אם יש נטייה לסוכרת, ומשביעה ליותר זמן מאשר תוספות אחרות.

בישול ארוך מדי של הפסטה עד למצב של רכות יתר, מקל על העיכול וגורם לכך שהפסטה תשביע לפחות זמן. בישול לדרגת "אל דנטה" הוא המומלץ ביותר כשרוצים שובע לזמן הרב ביותר.

פסטה, אילוסטרציה
פסטה, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

"דורום" זה לא יותר בריא! מדובר בזן של חיטה שהוא קשה יותר, והקמח שעשוי ממנו מתאים יותר לפסטה ולא ללחם.

יש פסטות מחיטה מלאה והן עדיפות בהרבה: יש בהן יותר ויטמינים, יותר סיבים תזונתיים, והן משביעות אפילו יותר. מבחינת הערך הקלורי אין הבדל בינן לבין פסטות רגילות.

הפסטות הכי בריאות הן הפסטות ללא גלוטן שעשויות מקטניות: פסטה מקמח עדשים כתומות, פסטה עדשים ירוקות, פסטה אפונה וכו'. יש בהן אחוז חלבון גבוה, והרבה יותר ויטמינים וסיבים. לאכול מנה של פסטה כזו זה כמו לאכול מנה של קטניות, או במילים אחרות – זה יכול להיחשב למנת חלבון למרות שאוכלים, בעצם, פסטה.

בריאותית ברור שעדיף רוטב עגבניות, מכיל ליקופן שהוא נוגד חמצון מדהים וסיבים תזונתיים. אבל שימו לב - רוטב שמנת אינו בהכרח יותר קלוריות מרוטב עגבניות! במיכל שמנת 10% כ-300 קלוריות, זה כמו שיש ב-2 רסק קטן עם כף שמן זית. כשמוסיפים לסיר שלם תוספת השמנת כבר לא משמעותית. אם משתמשים בשמנת 38% זה כבר יותר משמעותי כי היא מכילה 900 קלוריות במיכל.

תגיות:
דיאטה
/
פסטה
/
בריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף