משתמשים בתחליפים במקום בסוכר? מסתבר שאתם בסכנה

ממתיקים מלאכותיים הפכו לפופולריים בשנים האחרונות, בשל הבטחתם לטעם מתוק ללא קלוריות. אך מחקרים העלו חשש כי הם עלולים להשפיע לרעה על בריאות המעי, חילוף החומרים, ותפקוד המוח

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תחליפי סוכר מלאכותיים. זה טוב או רע?
תחליפי סוכר מלאכותיים. זה טוב או רע? | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
סוכר, אילוסטרציה
סוכר, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

למרות הסכנות הפוטנציאליות, השימוש בממתיקים מלאכותיים בקרב ילדים הולך וגובר, למרות התנגדות גורמי בריאות ציבוריים. ב-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) מתכננים שינויים בהגדרת המזון ה"בריא", הכוללים הגבלות מחמירות על תוספת סוכר. תרחיש אפשרי הוא שיצרני המזון יזדקקו ליותר ממתיקים מלאכותיים כדי לעמוד בתקנות החדשות.

סוכר
סוכר | צילום: אינג אימג'

ההבנה על השפעת הממתיקים המלאכותיים על הבריאות עדיין מתפתחת, אך ארגון הבריאות העולמי ממליץ להגביל את צריכתם עקב החשש לנזקים ארוכי טווח. עם זאת, המרכז לבקרת הקלוריות המייצג את יצרני הממתיקים, טוען שהתוספים בטוחים ויעילים להפחתת צריכת סוכר ולניהול משקל וסוכרת.

הסיפור של הממתיקים המלאכותיים הוא מורכב. ההבטחה של טעם מתוק ללא קלוריות מפתה, אך חשוב להיות מודעים למחקרים המעלים חשש לנזקים בריאותיים פוטנציאליים. צריכה מושכלת וזהירה, לצד תזונה מגוונת ומאוזנת, עשויה להיות הדרך הנבונה לנווט בעולם העמוס בממתיקים סמויים.

תגיות:
סוכרת
/
סוכר
/
ממתיקים מלאכותיים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף