האם עדיף בסוכרת לחם ללא סוכר? חשוב לי לעשות סדר בנושא זה אחת ולתמיד: ממש ממש לא. מבחינתי זו שערורייה שיש חברות שמדגישות על הלחם שלהן "ללא סוכר" כאילו שהוא מתאים יותר לחולי סוכרת או לבריאות שלנו.

אפיתי לחם בחיי לא מעט פעמים, כמות הסוכר שצריך לשים בכיכר לחם שלמה היא כפית או שתיים - שמתחלקות ל-20 פרוסות לחם. זה מה שיהפוך את הלחם למתאים לסוכרת או יהפוך אותו ליותר בריא - אם יש בו או אין בו כפית או שתיים של סוכר בכיכר הלחם השלמה? הטעיית הציבור. ממש לא בסדר. ארבעה גרגרי סוכר בפרוסת לחם אינם יכולים להגדיר את הלחם כפחות בריא.

לחם לבן (צילום: אינגאימג')
לחם לבן (צילום: אינגאימג')

מה כן מתאים לסוכרת?

בהנחה שתתעלמו מההגדרה המטופשת "ללא סוכר" שעל האריזה, צריך לבדוק את הדברים הבאים:

האם הקמח הוא מלא בלבד? כל קמח מלא עדיף, ואם יש לכם ברכיבים קמח שלא רשום לידו את המילה "מלא" – זה לא טוב.

מבחינת אינדקס גליקמי נמוך לסוכרת – יש עדיפות לשיפון (מלא). קמח שיפון מתעכל ונספג באיטיות יותר מקמח חיטה רגיל, הוא פחות מקפיץ את רמות הגלוקוז בדם ולכן נחשב לעדיף בזמן סוכרת.