אחת ולתמיד: כמה סוכר יש בלחם ואיזה סוג מומלץ לסוכרת? | ד"ר מאיה רוזמן

כל אחד מאתנו מעדיף סוג לחם שונה, דגנים, מלא, שיפון או לבן - אך איזה מהם מומלץ לחולי סוכרת? ד"ר מאיה רוזמן שוברת את המיתוסים שהכרנו עד היום ומסבירה את מה שרובנו כלל לא ידענו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לחם. אילוסטרציה
לחם. אילוסטרציה | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה
לחם לבן
לחם לבן | צילום: אינגאימג'

בהנחה שתתעלמו מההגדרה המטופשת "ללא סוכר" שעל האריזה, צריך לבדוק את הדברים הבאים:

האם הקמח הוא מלא בלבד? כל קמח מלא עדיף, ואם יש לכם ברכיבים קמח שלא רשום לידו את המילה "מלא" – זה לא טוב.

מבחינת אינדקס גליקמי נמוך לסוכרת – יש עדיפות לשיפון (מלא). קמח שיפון מתעכל ונספג באיטיות יותר מקמח חיטה רגיל, הוא פחות מקפיץ את רמות הגלוקוז בדם ולכן נחשב לעדיף בזמן סוכרת.

תגיות:
לחם
/
סוכרת
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף