מנת עגבניות שרי, עגבנייה גדולה אחת, או רבע קופסת עגבניות חתוכות שוקלת כ-110 גרם. צוות מאוניברסיטת ברצלונה גילה שמי שאכל יותר מוצרים המכילים עגבניות היה לו סיכוי נמוך יותר לסבול מלחץ דם גבוה. התוצאות יכולות לחול גם על קטשופ, למרות שאולי תצטרכו לאכול הרבה ממנו - למרות שלא כדאי מאחר והוא עתיר בסוכר.
החוקרים מייחסים את היתרון לתרכובת אורגנית בשם ליקופן. "המנגנונים הקרדיופרוטקטיביים המעורבים בהורדת לחץ דם ניתן לייחס חלקית לנוכחות הליקופן בעגבניות", אמרה רוזה מריה למואלה רוונטוס, מנהלת מכון המחקר לתזונה ל-The Sun. גם לאשלגן יש תפקיד חשוב, שכן נמצא שהוא עוזר להילחם בהשפעות המזיקות של מלח אצל אנשים הסובלים מיתר לחץ דם.
לידע כללי, עגבניות טריות בגודל בינוני מכילות כ-290 מיליגרם אשלגן ו-4 מיליגרם ליקופן, בעוד קערת מרק עגבניות מכילה כ-25 מיליגרם ליקופן ו-280 מיליגרם אשלגן, על פי הערכות ממחלקת החקלאות האמריקאית. מזונות עשירים אחרים בליקופן ואשלגן כוללים אבטיח, משמשים, אוכמניות וחמוציות. בננות, בטטות מתוקות ופטריות. אל תשכחו שכדאי לצרוך כל דבר במידה ולא להגזים.