מחקר חדש חשף: זה מה שיקרה לגוף שלכם אם תאכלו עגבנייה אחת ביום

כולם יודעים שבעגבניות יש הרבה תועלת, אבל מחקר עדכני הגיע למסקנה מדעית שעלולה לגרום לכם להתמכר לעגבניות, ולפיו אכילתן או מוצרים המכילים אותן יכולה לעזור להפחית את הסיכון ללחץ דם גבוה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עגבניות, עגבנייה
עגבניות, עגבנייה | צילום: פלאש 90
3
גלריה
עגבניות, עגבנייה
עגבניות, עגבנייה | צילום: פלאש 90

מנת עגבניות שרי, עגבנייה גדולה אחת, או רבע קופסת עגבניות חתוכות שוקלת כ-110 גרם. צוות מאוניברסיטת ברצלונה גילה שמי שאכל יותר מוצרים המכילים עגבניות היה לו סיכוי נמוך יותר לסבול מלחץ דם גבוה. התוצאות יכולות לחול גם על קטשופ, למרות שאולי תצטרכו לאכול הרבה ממנו - למרות שלא כדאי מאחר והוא עתיר בסוכר.

עגבניות
עגבניות | צילום: אינג'אימג'

החוקרים מייחסים את היתרון לתרכובת אורגנית בשם ליקופן. "המנגנונים הקרדיופרוטקטיביים המעורבים בהורדת לחץ דם ניתן לייחס חלקית לנוכחות הליקופן בעגבניות", אמרה רוזה מריה למואלה רוונטוס, מנהלת מכון המחקר לתזונה ל-The Sun. גם לאשלגן יש תפקיד חשוב, שכן נמצא שהוא עוזר להילחם בהשפעות המזיקות של מלח אצל אנשים הסובלים מיתר לחץ דם.

לידע כללי, עגבניות טריות בגודל בינוני מכילות כ-290 מיליגרם אשלגן ו-4 מיליגרם ליקופן, בעוד קערת מרק עגבניות מכילה כ-25 מיליגרם ליקופן ו-280 מיליגרם אשלגן, על פי הערכות ממחלקת החקלאות האמריקאית. מזונות עשירים אחרים בליקופן ואשלגן כוללים אבטיח, משמשים, אוכמניות וחמוציות. בננות, בטטות מתוקות ופטריות. אל תשכחו שכדאי לצרוך כל דבר במידה ולא להגזים.

תגיות:
בריאות
/
עגבניות
/
לחץ דם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף