ט"ו בשבט בפתח: האם יש יתרון תזונתי בפירות מיובשים? | ד"ר מאיה רוזמן

פירות יבשים נחשבים מאז ומתמיד לנשנוש בריא בין הארוחות, בעיקר הודות לאנרגיה הזמינה והמהירה שהם מספקים לנו. אך האם יש להם יתרון תזונתי על פירות רגילים? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות יבשים
פירות יבשים | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

לדבריה, בפירות יבשים אין ויטמין C, יש ברובם חומרים משמרים מזיקים, ובנוסף – אין בהם יותר ברזל מאשר בפירות הטריים. מדובר במיתוס מצער. ט"ו בשבט נחשב לאחד החגים הבריאים ביותר, ובהחלט יתכן שזה נכון בעיקר אם נשווה אותו לסופגניות, לאוזני המן או למצות מקמח לבן.

1. כמות הוויטמינים שיש בפירות הטריים גבוהה לאין שיעור, ובמיוחד כשמדובר בוויטמין C שנמצא רק בפירות טריים וכמעט שאינו נמצא בכלל בפירות מיובשים. ויטמין C חשוב למניעת מחלות בעונות החורף והמעבר וזה יתרון שחשוב לזכור.

2. בניגוד למיתוס שבפירות המיובשים יש כמות גדולה של ברזל וסידן – שימו לב לעובדה הבאה: כמות הברזל או הסידן שיש במשמש מיובש אחד, זהה לזו שיש במשמש טרי. כמות הברזל בשזיף אחד או בתאנה אחת, זהה לזו שיש בתאנה או שזיפים מיובשים. כשבודקים למאה גרם אפשר לראות הבדל משמעותי שנובע רק מצורת החישוב בה לא מתייחסים לאובדן המים בזמן הייבוש. בפועל אין הבדל.

פירות יבשים
פירות יבשים | צילום: אינג'אימג'

3. סכנת צריכת קלוריות מיותרות: מאחר שהפירות המיובשים הם מרוכזים וקטנים יותר, קל יותר לחרוג ולהגיע לצריכת כמות קלוריות וסוכר גבוהה. ט"ו בשבט עלול להיות החג המשמין ביותר.

4. והדבר הכי חשוב לסיום: ברוב הפירות המיובשים (פרט לאורגניים) ישנם כימיקלים כמו סולפיטים (גופרת הברזל), שמהווים חומרי שימור או מחזקי צבע, שפוגעים בבריאות שלנו ומיותרים לחלוטין.

תגיות:
פירות
/
ט"ו בשבט
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף