בימי חורף קרים אלו, כולנו מחפשים פחמימות מנחמות וטעימות כתוספת משביעה לארוחה העיקרית שלנו. בחרתי עבורכם את שלושת סוגי התוספות הכי בריאות, ואחרי זה גם בחרתי את שלושת אלו שהכי לא כדאי לאכול.

הפחמימות עם הערך התזונתי הכי גבוה לדעתי:

1. קינואה: מכילה אורז, פתיתים או פסטה: מהי התוספת הכי בריאה לצד הארוחה? | ד"ר מאיה רוזמן, ברזל, וגם חלבון איכותי לצד פחמימה איכותית.

יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

2. כוסמת: אינדקס גליקמי נמוך, תורמת לשובע, סיבים תזונתיים שמפחיתים מחלות וסרטן.

3. פסטה מקמח עדשים כתומות (ללא גלוטן): היא אמנם פסטה אבל מכילה חלבון צמחי איכותי מאוד, ברזל, אבץ, מגנזיום, ואינדקס גליקמי נמוך מאוד.

תוספות טובות יותר לבריאותנו הן הכוסמת והקינואה (צילום: אינג אימג')
תוספות טובות יותר לבריאותנו הן הכוסמת והקינואה (צילום: אינג אימג')

שלושת הפחמימות הכי פחות בריאות לנו:

1. פתיתים: אני לא רואה שום סיבה לאכול אותם, סתם קמח לבן מיותר שגורם למחלות. חבל.

2. אורז לבן: חסר ערך תזונתי לחלוטין, אנרגיה כמעט ריקה. יש עדיפות ברורה לאורז מלא מכל סוג.

3. קוסקוס: גם קמח לבן, פחמימה ריקה מיותרת. כמעט שאין ויטמינים, כמעט שאין סיבים תזונתיים. כדאי לשים לב שיש קוסקוס מלא והוא עדיף בהרבה, ואפילו פסטה אל דנטה עדיפה כי יש לה אינדקס נמוך יותר מה שאומר שהיא לפחות משביעה לזמן ארוך יותר.

אורז (צילום: אינגאימג')
אורז (צילום: אינגאימג')