מה עם כל תרופות הסבתא שקיבלנו כל הילדות שלנו? יש בהן משהו שפועל? ד"ר מאיה רוזמן אומרת שאפשר למצוא את ההיגיון בכל מאכל מיתולוגי או מסורתי כזה.

תרופות הסבתא כללו ביניהן מרק עוף, תה עם דבש, בצל ושום ועוד. ומפעם לפעם, במקום לרוץ לרופא וליטול אנטיביוטיקה ומשככי כאבים, תרופת סבתא אחת (או שתיים) הייתה פותרת את הבעיה כולה. אמנם, הן אולי נחשבות ל"אולד סקול", אבל אי אפשר להתכחש ל"אחוזי ההצלחה" שלהן.

מרק, תרופת סבתא (צילום: אינג'אימג')
מרק, תרופת סבתא (צילום: אינג'אימג')

מרק עוף – זה גם נוזלים, וגם אשלגן מתפוחי אדמה, וכמובן הגזר המבושל שמכיל ויטמין A כאמור לעיל.

תה עם דבש – בדבש יש מעט חומרים שנחשבים מרפאים אבל ממש חשוב לשים לב שאם חולים ושותים שמונה כוסות תה עם דבש במשך היום, מגיעים לצריכת סוכר גבוהה שכבר לא רצויה לבריאות ולמערכת החיסון.

סירופ דבש עם שום ובצל - בשום יש הרבה נוגדי חמצון מרפאים אך הם נמסים בדבש. גם בבצל חומרים כאלו וגם שקצת עוזרים לפתוח את הנשימה, במקרה הזה כנראה שאין מה לדאוג מצריכה גבוהה מדי.

תה עם דבש (צילום: אינג'אימג')
תה עם דבש (צילום: אינג'אימג')